10 greseli ale noilor manageri

O companie are nevoie de un bun organizator, de un bun lider si de un bun specialist in cunoasterea oamenilor, iar toate aceste calitati trebuie sa le detina noul manager al companiei. Viziunea pe termen lung a sa trebuie sa coincida si cu cea a angajatilor, insa de multe ori managerii se confrunta cu probleme si greseli de adoptare si conduita a deciziilor.

10 greseli ale noilor manageri

  1. cine este seful? Se pune problema ca subalternii sa il respecte pe cel cu functie superioara, insa nu mereu acesta are dreptate.
  2. managerul vrea sa fie tipul cool. Cu toate acestea, angajatii par sa il displaca pe cel mai nou membru si implicit acesta va incerca sa vina cu idei creative pentru a fi pe placul tuturor. De exemplu, pentru a se face placut il va scuti astazi pe Ionel, care a fost aseara la petrecere si astazi nu isi poate finaliza proiectul sau raportul de activitate.
  3. reguli inflexibile. Impunerea unor reguli nu va fascina pe nimeni si nici nu ii va face pe angajati sa le respecte cu drag.
  4. nu este clar in delegarea instructiunilor. Finalizarea proiectului in cateva luni nu este o sarcina clara, cu un termen limita.
  5. supraestimarea sinelui si a intregii echipe. Ce cele mai multe ori noii manageri au tendinta de a se considera pregatiti in domeniu, cand de fapt si ei sunt cei care inca invata procesul.
  6. neasumarea responsabilitatii. Redirectionarea sarcinilor sau neindeplinirea la timp a datei unui proiect al unui angajat inseamna un motiv de performanta scazuta si lipsa de comunicare intre membrii companiei.
  7. nu mai are timp pentru a sta de vorba cu seful. Chiar daca este manager, aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa informeze seful cu privire la responsabilitatile sale si la evolutia intregii companii. Scuza este penibila si poate atrage consecinte grave.
  8. nu deleaga sarcini. A face totul de unul singur este complesitor.
  9. nu raspunde prin feedback. A nu da un feedback colegilor si sefilor deja inseamna ca responsabilitatea sa nu se mai respecta.
  10. asumarea meritului. Daca binele companiei a crescut datorita angajatilor, aceasta nu inseamna ca este al sau si al bunei sale conduceri si integrari in companie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *