3 motive pentru care merita sa ai un termostat

Daca ai o centrala termica stii deja despre beneficiile acestui sistem. La fel de bine si demonstrat practic este pentru cei cu centrala, dar fara un termostat instalat, ca un dispozitiv extra poate face o mare diferenta. Termostatul nu este neaparat ceva nou pe piata, insa poate ca simplul fapt ca o centrala functioneaza si independent de el nu este o prima alegere la instalare.

Te va interesa desigur de ce anume un termostat este util. Il poti compara cu varianta de telefon mobil, cand cel fix era cel mai comun – varianta mai moderna, avansata, ce iti ofera libertate de miscare folosindu-l, flexibilitate si confort. Un termostat preia practic functionarea centralei, devenind acel panou de control pe care il ai mereu la indemana, fara sa te deplasezi in locul in care domneste centrala.

Beneficii de utilizare ale unui termostat

Fara indoiala, ceva rau nu are cum sa faca. Termostatul ales, fie el ca este termostat clasic cu fir sau mai modern fara fir isi va face treaba numaidecat. Astfel, detinatorul poate doar butona dupa bunul plac ce temperaturi sa fie redate in incaperi. Iata si avantajele, cateva dintre ele, ca urmare a unei astfel de abordari pentru functionarea centralei:

Costuri reduse

Te poti raporta la asta si cand vine vorba efectiv de achizitia unui termostat. Sunt atat de multe modele disponibile, cat sa existe pentru fiecare o varianta potrivita. Daca nu doresti sa investesti prea mult la inceput, mai ales ca prima experienta, poti alege pe cel clasic, simplu, cu fir.

Costurile reduse se observa si ca urmare a analizei de consum. Centrala va functiona doar cand trebuie, cand iti setezi tu asta, in ce intervale doresti. Asta inseamna sa consumi responsabil si sa te si bucuri de caldura casei pe deplin.

Minim de efort pentru setarea temperaturilor

Un termostat iti poate indica in timp real care este temperatura apei din instalatie, a aerului din incapere. In functie de tipul pe care il alegi il poti programa pentru a porni centrala in functie de programul tau, de cand vii sau pleci de acasa. Te trezesti la prima ora a diminetii si pana sa te dai jos din pat camera este deja incalzita. Nu suna bine?

Unele modele, ce sunt de generatie noua, pot include atat de multe setari cum nu iti vine sa crezi. Spre exemplu cel cu conexiune la internet iti permite sa iti controlezi temperaturile casei chiar si cand esti plecat. Totul cu minim de efort pentru ca prin panoul termostatului sau prin aplicatia aferenta acestuia gasesti imediat simbolurile setarilor ce te intereseaza.

Casa primitoare si mereu controlata

Cei care nu doresc sa piarda timp cu tot felul de aspecte de rutina pot prefera un termostat intocmai pentru ca le preintampina necesitatile. Acestia isi pot seta un mod de vacanta ce instant reduce consumul unei centrale pe perioada stabilita. Pot de asemenea selecta un program special pentru momentele in care se intorc acasa, iar pana la sosire sa dispuna deja de temperatura dorita in interior.

In functie de tipul de termostat ales avantajele se multiplica, tinand cont de functiile fiecaruia. Deci, merita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *