6 schimbari in rutina de dimineata ce iti vor transforma intreaga zi

Primele minute ale diminetii sunt cele mai importante pentru intreaga zi, pentru ca in aceste momente se formeaza tonusul pozitiv si productivitatea. In mod obisnuit rutina de dimineata incepe cu sunetul ceasului desteptator sau alarmei telefonului. Dupa un somn odihnitor o trezire in sunetele unei alarme neplacute poate da un ton negativ trezirii si da o dispozitie proasta pentru intreaga zi. Urmatoarele sase obiceiuri trebuiesc de asemenea evitate sau inlaturate pentru o trezire cat mai buna.

1. Fara telefon, televizor, computer sau orice alt fel de ecran timp de 15 minute. Dupa oprirea alarmei primul instinct este verificarea notificarilor, a emailului sau a contului de pe retelele sociale. Toata ziua vei fi sclavul tehnologiei, prin urmare dimineata trebuie sa fie rezervata scrict propriei persoane.

2. Inlocuieste cafeaua cu limonada. Apa la temperatura camerei si zeama unei lamai proaspete trebuiesc baute la prima ora dimineata in locul cafelei. Se activeaza metabolismul care arde grasimile si sustine muschii, se curata gura si gatul si se ofera si o cantitate de energie. Poate fi ceva foarte dificil pentru cei dependenti de cafea, dar beneficiile sunt considerabile.

3. Trezirea in pozitia corecta. Aici depinde de ceea ce permite si corpul, insa recomandat este sa te trezesti pe o parte, apoi sa te impingi in pozitia sezut inainte de a te ridica in pozitie dreapta. Este modalitatea cea mai gentila de a te trezi si de a inlatura presiunea asupra spatelui si oaselor.

4. Stabileste-ti obiectivele zilei. In timp ce te intinzi si iti pregatesti apa cu lamaie, stabileste-ti o lista de prioritati pentru ziua curenta, in limita a trei obiective. Acestea pot include pe langa pregatirea pachetului pentru pranz, cursul de yoga, ora de sala de fitness si altele.

5. Intinde-te si fa o scurta incalzire a corpului. Acesta a stat in repaos pe timpul noptii si are nevoie de putina miscare pentru a-si intra in ritm.

6. Mediteaza – nu neglija acest aspect chiar daca suna plictisitor si crezi ca nu ai timp pentru asta. Stai intr-o pozitie confortabila si concentreaza-te pe purificarea mintii, chiar daca este pentru o perioada foarte scurta de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *