Achizitia unei masini: avantaje si dezavantaje

  Modernismul ne face sa devenim din ce in ce mai comozi si sa ne asiguram un stil de viata cat mai relaxat, incat sa ne luam propriile resurse si produse care ne conditioneaza viata si ne-o fac mai usoara. Din acest considerent cei mai multi aleg sa isi cumpere o masina, pentru a nu mai astepta minute in sir in statiile de autobuz mai ales in zilele friguroase.

Construite din necesitate pentru  confortul zilnic masinile au fost unele din cele mai bune inventii, care au ajutat la modernizarea sociala si tehnologica, incat achizitia unei masini este prezentata din doua puncte de vedere: cel al avantajelor si cel al dezavantajelor.

Avantajele de a avea propria masina

Pentru inceput este vorba de timp, incat o masina iti va asigura o deplasare in timp optim, si nu vei mai intarzia niciodata la munca sau la diferite evenimente. Cu siguranta cu totii am patit sa pierdem un avion, un autocar sau o alta cursa din cauza ca mijloacele de transport in comun vin foarte greu si sunt cel mai adesea aglomerate. Pe langa avantajului timpului, masina iti confera si avantajul deplasarii in siguranta, incat este echipata cu cele mai bune centuri de siguranta si airbag-uri, incat impactul cu alte obiecte sa nu fie puternic. Mie, cel mai important considerent de a avea propria masina mi se pare a fi acesta: mergi cand vrei, unde vrei, cu cine vrei si te intorci in acelasi mod, incat nu trebuie sa pierzi timp, bani si alte lucruri daca ar fi sa optezi pentru un alt mijloc de transport.

Dezavantajele unei masini

Uneori nu este cel mai sigur mijloc de transport, incat anual cele mai multe accidente se datoreaza soferilor neatenti sau nepregatiti, incat masina ta poate fi implicata in mod involuntar intr-un accident si de cele mai multe ori ti se strica ceva. Oricand poti comanda piese auto pentru marca si modelul masinii tale la cele mai bune preturi si poti apela la cele mai bune service-uri auto care vor defini functionarea masinii tale.

O masina inseamna cheltuiala, incepand de la benzina sau morotina si pana la bujii, placute de frana sau computer de bord. Unele piese pentru acestea pot fi extrem de scumpe, comparativ cu salariile pe care le castiga un om in Romania, dar cu toate acestea, romanii fac cele mai mari eforturi pentru cele mai bune recompense si isi achizitioneaza prin diverse mijloace propria masina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *