Activitati pentru memorie

De multe ori ne confruntam cu pierderi de memorii, lacune pe care incercam sa le ascundem pe cat posibil, incat uitam de ziua unui prieten, de programarea la medicul dentist sau de medicamentele luate la ore prestabilite. Pentru a ne antrena creierul si activitatea de concentrare si memorare se impun urmatoarele activitati:

Interactiunea cu alte persoane.

Spre deosebire de unele hobby-uri, precum un puzzle, sudoku sau cuvintele incrucisate, interactiunea cu alte persoane poate stimula creierul tau, deoarece noile provocari de a cunoste chipuri noi sunt mereu imprevizibile si mereu provocatoare, fortandu-te sa fii mereu in alerta si angajat in memorie.

Antrenarea mintii.

Creierul rapsunde la activitate si la stimulare mai mult decat o face, incat este important ca acesta sa fie supus exercitiilor fizice in mod zilnic. Cand inveti sa faci lucuri noi, creierul va invata sa creeze cai neuronale noi si implicit va ajuta memoria sa creasca si sa se dezvolte.

Utilizaea mnemonicelor.

Acestea sunt un instrument excelent pentru a stapani elementele memoriei, incat nu se aplica doar persoanelor care sufera de pierderi de memorie pe termen scurt si ci celor care au probleme in retinerea altor informatii importante. Mnemonicele sunt tehnicele de a atasa un cuvant, o fraza sau o imagine a unui obiect. Aceasta abilitate poate fi puternica, iar memoria se va lipi in creier ca un super lipici.

Rade usor si de multe ori.

Rasul angajeaza mai multe zone ale creierului si implica in mod automat o activitate solicitanta de mai multe grupe de muschi. A asculta cateva glume in timp ce incerci sa iti dai seama ce este hilar la ele si mai apoi sa razi cu pofta poate sa te ajute sa cresti procesul de invatare si cel de creativitate.

 

 

1 thought on “Activitati pentru memorie

  • pe langa aceste lucuri memoria are nevoie si de odihna, de o alimentatie pentru sine, dar si de cele mai bune stimulente, de lecitina, sau de orice alte produse benefice pentru sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *