Aerul conditionat intre inamic si aliat

In zilele toride de vara ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa fii captiv intr-un mediu in care aerul cald iti incarca starea isi iti impiedica eficienta in munca sau pur si simplu confortul. Tot mai multi apeleaza la aparatele de aer conditionat, din ideea de a gasi un aliat in ceea ce priveste starea pe care o au.

In egala masura aerul conditionat poate fi un aliat insa si un inamic. Asta daca nu stim cum sa abordam situatia, cum sa folosim aparatul in sine pentru a fi in favoarea noastra. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont:

  1. Nu exagera cu temperatura. Nu ar trebui sa existe o diferenta mai mare de 5 grade intre mediul exterior cu aer natural si  mediul in care ai aer conditionat. Fie ca este vorba de casa sau de masina regulile sunt aceleasi. Si pentru ca inevitabil vei face o trecere intre aceste medii se recomanda o trecere treptata pentru ca totul va fi un soc pentru organism.
  2. Prin folosirea aparatului de aer conditionat trebuie sa iti asumi faptul ca ai putea raci. Verifica filtrele si schimba-le regulat. Asta iti va asigura faptul ca nu se recircula acelasi aer plin de microbi si cine stie ce particule ce ar putea sa iti dauneze.
  3. Nu consuma alimente reci in timp ce esti expus la aerul conditionat, rece. Asta va provoca organismul sa se reechilibreze si racelile sunt doar un prim exemplu ca si urmare.
  4. Hidratarea e musai o grija pe timp de vara si acelasi lucru se intampla si cand stai in incaperi cu aer conditionat. Corpul va transpira si chiar daca nu esti in bataia directa a soarelui apa din organism oricum se va elimina.

Si nu in cele din urma trebuie sa petrecem un timp egal intre cel in aer conditionat si cel in aer natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *