Afla ce efecte poate avea zaharul asupra organismului

Zaharul consumat in exces nu este deloc compatibil cu o viata sanatoasa. Si, din pacate, consumam mult prea mult fara sa ne dam seama.

Zaharul a fost dintotdeauna controversat. Studiile au incercat sa gaseasca noi informatii cu privire la modalitatile prin care el actioneaza asupra organismului nostru. Dupa ce a fost interzis in dietele recomandate anumitor afectiuni, zaharul a castigat teren in fata indulcitorilor sintetici.

Utilizarile zaharului sunt dintre cele mai diverse. Pe langa rolul de indulcitor, zaharul este si un conservant des folosit. Astfel, zaharul impiedica dezvoltarea bacteriilor in gem. In plus, joaca rolul unui aditiv in industria alimentara pentru a se ajunge la textura dorita.

Zaharul hraneste celulele canceroase

Cand vine vorba de cancer, zaharul joaca un rol crucial. Numeroase studii au confirmat ca o dieta anti-cancer trebuie sa elimine complet zaharul, intrucat acesta favorizeaza cresterea si dezvoltarea tumorilor.

Zaharul iti poate distruge inima

Este demonstrat de mult timp ca zaharul consumat in exces creste riscurile de boli cardiace, dar un studiu publicat in 2013 de catre Asociatia Americana a Inimii vine cu dovezi clare in acest sens: zaharul afecteaza sistemul de pompare al inimii si poate duce la infarct miocardic. De vina este o molecula din zahar care provoaca schimbari in muschii inimii.

Zaharul este de vina pentru grasimea abdominala

Din ce in ce mai multe persoane de pe glob sufera de obezitate, iar zaharul este unul din principalii vinovati. Consumul excesiv favorizeaza stocarea grasimilor in zona abdomenului. Oamenii de stiinta spun ca exista o legatura clara intre excesul de zahar si obezitate, acest aliment crescand riscurile diabetului zaharat de tip 2.

Zaharul te imbatraneste

Nu este un mit, zaharul chiar accelereaza procesul de imbatranire. Si nu doar cel fizic, ci si cel cognitiv – zaharul iti afecteaza memoria si capacitatea de concentrare.

De asemenea, zaharul forteaza corpul sa produca un exces de insulina, fenomen care, in timp, poate dauna pancreasului. Nu in ultimul rand, produsele cu mult zahar dauneaza si danturii noastre, zaharul fiind printre principalele cauze ale aparitiei cariilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *