Ajutorul copiilor care sufera de astenie

Este destul de comun ca la trecerea dintre sezoane sa ai parte de stari psihice care te dau peste cap. Simti parca mai multa oboseala si esti mai sensibil din toate punctele de vedere. Cand te gandesti ce si cine este de vina meteosensibilitatea si astenia de toamna iti aduc si raspunsul. Mai putin placut este faptul ca si cei mici sunt afectati de astfel de stari; in aceste conditii este cert ca interesul numarul unu este acela de a-i proteja.

Astenia de toamna la copii se manifesta prin varii simptome si se trateaza la fel de diferit:

  1. Atat fizic cat si psihic trebuie sa fie tare. Asa ca incepe cu mancarea sanatoasa si anume fructe si legume care sa ii aduca aportul necesar de vitamine si minerale. Astfel sistemul lor imunitar nu va fi compromis, nu se va ajunge la raceala.
  2. Energia lui nu va mai fi aceeasi si tocmai de aceea are nevoie de stimulare. In acest sens miscarea de dimineata joaca un rol extrem de important. Daca nu este atras sa faca ceva nume prefea un mini joc cu dans pentru a imbina utilul cu placutul si pentru a face in asa fel incat sa ii stimuleze si secretia de hormon al starii de bine.
  3. Somnul trebuie sa fie suficient. Daca nu se implinesc cele 8 ore de somn pe noapte este cert ca toate simptomele de astenie de tomna sunt cu mult mai accentuate.
  4. Inca mai are nevoie de miscare in aer liber. Doar pentru ca vremea a devenit mai rece asta nu inseamna ca ar trebui sa stea numai in casa. Fie sa profiti de acele clipe de soare la pranz fie doar o scurta plimbare copilul are inca nevoie de aer proaspat si de miscare in natura asa ca nu il priva de asta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *