Nu putine sunt locurile de munca in care stresul este maxim, fie termenelor limita, fie sarcinilor multe si interminabile. Pentru unii patroni, angajatii lor ar trebui sa munceasca daca se poate si 14 ore in maniera in care sa obtina profit.
Pentru ca multe au fost reclamatiile in care angajatii se simt stresati, atitudinea isi spune rostul, iar in viitor si in Romania se poate aplica o lege, in care angajatii sa fie amendati pentru deranjul si stresul cauzat angajatilor.
In consecinta, noua lege se spune ca va pune mai mult accent pe masurile de preventie, dar si pe masuri care au ca scop protejarea angajatilor, pentru ca acestia sa indeplineasca mai putine sarcini cu un randament mai mare. De altfel, in alta ordine de idei, un angajat care este stresat la locul de munca este un factor de stres pentru cei din jur, pentru familie si pentru mediul in care lucreaza.
Angajati fericiti, companii fericite
Daca aceasta lege se va impune si in Romania incepand cu anul 2016, atunci vom avea mai multi angajati fericiti, si implicit mai multe companii fericite. Unde este mai putin stres, rezultatele sunt mai mari. Si unde dezvoltarea isi spune cuvantul si recompensa pe piata este recunoscuta.
Tot ceea ce trebuie sa faca viitorii angajatori este sa intocmeasca fise de post in care sa mentioneze diverse proceduri pe care le presupun locurile de munca pentru care se opteaza. In astfel de consecinte se impune si respectarea normelor si timpului de lucru pentru ingineri, programatori si medici. Nu toate locurile de munca trebuie sa indeplineasca un numar de 8 ore per zi lucrate.
Cele mai banoase meserii necesita un timp de lucru de 6 ore, tocmai pentru ca sunt mai solicitante si sunt cu efecte imediate. Adaptarea unei legi prin care patronii care isi surmonteaza angajatii prin stres este benefica, tocmai pentru a nu mai exista in acest secol ceea ce se numeste “munca de sclav” in alti termeni, doar pentru ca lucrezi la un patron si trebuie sa faci dupa cum acesta canta.