Aprecierile celor de la Equity Invest privind evolutiile lunii ianuarie

Luna ianuarie a fost marcata de surprize si scaderi pe piata. Insa la fel de surprinzatoare a fost si evolutia unor indici bursieri, analizati de compania Equity Invest, specializata in domeniul investitiilor. Conform InCont ce a publicat un articol detaliat pe aceasta tema si conform opiniei celor de la Equity Invest, leul a fost de asemenea surprinzator si la fel de schimbator.

Pozitia leului la inceput de an

Perioada 1-27 ianuarie a fost una critica pentru leu care s-a depreciat si a scazut pe pietele financiare cu 1,6% fata de euro. Insa in ultima parte a lunii si mai exact in doar 4 zile spre sfarsit de ianuarie, leul romanesc a recapatat puteri si a incheiat prima luna a anului cu o scadere de doar 0,6%, desi incepuse anul si luna mai mult decat pesimist.
Analiza celor de la Equity Invest privind prima luna a anului 2014 dezvaluie lucruri interesante. Acestia spun ca in ceea ce priveste leul acesta s-a redresat cu o posibila interventie din partea BNR si, fata de alte monede s-a clasat mai bine. In conditiile in care Rezerva Federala a Statelor Unite ale Americii a anuntat ca va taia din achizitii o suma considerabila, 10 miliarde de dolari, scaderea monedelor emergente era de asteptat. Insa leul si-a pastrat o pozitie buna fata de alte cazuri in raport cu moneda euro.

Evolutia aurului si actiunilor Facebook

Acelasi articol mentioneaza ca aurul a avut o evolutie buna, insa in finalul lunii, in  conditiile in care dolarul american s-a intarit, cererea investitorilor pentru metalul pretios a fost mai mica pe piata. Ramane insa metalul pretios cu cea mai buna evolutie in perioada de inceput de an.

Tot o crestere la inceput de an a inregistrat si Facebook la cei 10 ani de existenta, conform analizei celor de la Equity Invest.

Cine sunt cei de la Equity Invest? Forbes ii citeaza, InCont detaliaza, aceasta companie se ocupa inca din 1998 de investitii, o societate de brokeraj cu experienta si renume pe piata din Romania.

1 thought on “Aprecierile celor de la Equity Invest privind evolutiile lunii ianuarie

  • Experienta mi-a aratat ca a paria pe leu este o solutie viabila…asadar nu iau niciodata decizii dupa ce zic brokerii…ma gandesc de unde a plecat criza financiara..si ma uit pe esimarile BNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *