Asocierea dispozitivelor cu Bluetooth

Pentru a utiliza tehnologia Bluetooth este important sa stiti cum sa va conectati dispozitivele de la unul la altul fara un fir ajutator, incat sa fie recunoscuta asocierea pe ambele dispozitive si implicit sa creati modalitatea prin care cele doua dispozitive sunt recunoscute de catre un alt dispozitiv conex.

Telefonul poate descoperi setul cu casti, cel cu imprimanta, de tip mp3, incat sa se stabileasca conexiunea. Important este sa se urmeze instructiunile furnizate impreuna cu dispozitivele bluetooth pentru a finaliza procesul de asociere. In cele mai multe cazuri ni se cere sa efectuam o serie de masuri specifice care vor conduce la asocierea dispozitivelor pe care le dorim si implicit acceptarea legaturii dintre dispozitive.

La asocierea a doua dispozitive ni se cere in mod implicit un cod PIN pentru a se face conexiunea. Cele mai multe dispozitive utilizeaza un cod unanim acceptat si cunoscut, 0000, care permite o asociere de scurta durata. Atat timp cat Bluetooth este activat pe dispozitiv, conexiunile cu alte echipamente se realizeaza in mod automat.

Cu ce te ajuta tehnologia Bluetooth?

Pentru a transfera fisiere intre dispozitive. Unele dispozitive ne permite sa transferam fisiere si documente de la un dispozitiv la altul. De exemplu, daca prietenul tau are o multime de imagini bune in dispozitivul sau, putem asocia propriul telefon la camera sau la telefonul sau pentru a obtine copii ale acestora intr-un mod mai rapid. Transferul de fisiere intre telefoane mobile, camere video, camere foto sau calculatoare si televizoare se realizeaza acum mai usor decat niciodata.

Pentru a utiliza telefonul fara a pune mana pe acesta. Castile cu Bluetooth pot fi asociate cu unele telefoane mobile pentru a permite comunicarea fara a fi nevoie sa atingem receptorul acestuia. Acest lucru este util mai ales daca utilizam telefonul de munca mai mult, suntem in timpul mersului, conducem, si nu ne dorim sa ne cautam telefonul pentru a raspunde unui simplu apel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *