Atentie in alimentatie

Fara sa iti dai seama consumi ceea ce nu ar trebui chiar daca interesul tau nu este acela de a-ti face poftele fara sa tii cont de nivelul de sanatate si de silueta. Multe din produsele pe care le consumam au un nivel ascuns de zahar sau sare, ceea ce se adauga la cantitatile de peste zi. Iata cateva din greselile cele mai frecvente:

  • Pentru ca depasim ora de somn si implicit de a lua cina avem tendinta sa mancam mult si prea tarziu. Asta va afecta printre altele si bila. Aceasta are o capacitate maxima intre orele 23 si 2 dimineata. Daca vei manca mai tarziu vei provoca bila la o activitate prelungita si intensa, ceea ce pe termen lung iti va afecta ritmul.
  • Mancatul rapid. Cand te grabesti si nu mesteci cum trebuie atunci afectezi sistemul digestiv. Cand mancarea este inghitita in bucati prea mari atunci stomacul va avea foarte multa treaba in a digera intreaba mancare. Nu numai ca va tine de timp ci si de efort. Din nou iti afectezi starea de sanatate pe termen lung.
  • Mananci prea multe calorii si nu numai ca va fi un atentat impotriva siluetei insa tine si de modul in care iti incarci organismul in a face mai multa munca. Mancarea procesata este cel mai adesea folosita, ceea ce desigur adauga o cantitate mare de sare si aduce prea multi aditivi care sa afecteze sanatatea.

Si daca te bazezi pe ideea ca trebuie sa excluzi grasimile pentru a slabi gresesti din nou. Asta pentru ca organismul are nevoie de grasimi naturale. Si normal, cand nu va  primi ceea ce are nevoie isi va gasi alte resurse din care sa isi primeasca toate cele necesare. Daca e sa o luam astfel ironia face ca desi eviti sa mananci gras tot te ingrasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *