Avantajele sistemelor de urmarire GPS pentru companiile de transport

Sistemele de monitorizare GPS sunt folosite cu succes in sectoare diferite ale economiei, cu precadere insa in tot ceea ce este legat de transport de orice tip. Prin natura transportului insasi, sistemul de monitorizare GPS pentru diverse flote de masini aduce numeroase beneficii. Aceste beneficii nu au insa restrictii: se aplica atat corporatiilor multinationale cat si afacerilor mici si mijlocii.

Scopul unui sistem de urmarire gps este de a crea tot timpul o legatura constanta intre flota de masini si persoana sau persoanele care gestioneaza intreaga activitate. Avantajele de a avea montat pe fiecare masina un dispozitiv de urmarire gps se fac simtite, dupa cum am spus, pentru fiecare afacere in parte.

In primul rand se ajunge la reducerea costurilor operationale. Sistemul de urmarire nu ofera doar o imagine clara, o pozitie a fiecarui autovehicul din flota la un moment dat, ci monitorizeaza de asemenea si alti parametri. Dintre acestia pot fi mentionati consumul de combustibil, perioadele de drum si de repaos, timpi de livrare, numar de kilometri parcursi si multi alti indicatori care duc la evitarea aparitiei discrepantelor.

Prin folosirea sistemelor de monitorizare prin GPS se tine de asemenea si o evidenta in timp real a resurselor investite in transport si logistica. Se ajunge astfel la optimizarea timpilor de munca, a consumului de combustibil, nu se mai parcurg kilometri inutili deoarece orice abatere de la traseu poate fi vizualizata si corectata.

Vehiculele necesita intretinere periodica, iar sistemele de urmarire pot sa identifice potentiale probleme – consum ridicat de combustibil, de ulei, temperatura crescuta la motor sau chiar in habitaclu. In unele situatii, precum firmele de transport ce livreaza produse refrigerate, trebuie sa aiba si o evidenta a temperaturilor produselor, de aici o alta utilitate a sistemelor de urmarire.

Situatiile neplacute in care un angajat poate folosi masina in scop personal, in care se inregistreaza un consum de combustibil nejustificat ori se parcurg kilometri in plus sunt evitate daca exista sistemul de urmarire care poate spune in orice moment dispecerului sau celui care monitorizeaza pozitia exacta a masinii la orice ora.

Avantajele folosirii unui sistem de monitorizare pentru flota de transport se fac simtite atat pe partea de business cat si pe partea de clienti. Asigurandu-se eficienta in rutele programate si un consum de combustibil controlat, timpul de livrare al comenzilor clientilor este redus considerabil. In acest fel orice comanda este onorata in timpul dorit sau chiar mai repede, clientul ramanand de fiecare data multumit.

Siguranta este un alt aspect de care beneficiaza flotele de transport dotate cu sisteme de urmarire GPS. Uneori defectiunile autovehiculelor le gasesc in zone izolate, unde este destul de dificila reparatia, iar continuarea cursei fiind imposibila. Cunoscandu-se pozitia exacta a masinii, poate fi trimisa o alta care sa continue livrarea iar cea avariata poate fi apoi dusa la un atelier pentru reparatiile necesare.

Toate aceste atuuri recomanda pentru orice firma de curierat, care are ca obiect de activitate transportul sau orice alt business care implica utilizarea unei flote auto, folosirea dispozitivelor si sistemelor de urmarire gps pentru o mai buna monitorizare a intregii activitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *