Barbatii si casatoria

Mitul conform caruia barbatii fug de casatorie este deja o poveste care straneste si hilarul si care de altfel a devenit parte din definitia lor. Se tem de acel “pentru totdeauna”, fug de responsabilitate, doresc sa copilareasca si sa amane cat de mult posibil in a face acest pas. Desigur ca nu toate cazurile sunt la fel insa intr-un mod general cu totii gandesc altfel. Cel putin asa credeai caci un studiu arata intr-un mod mai exact ce cred barbatii despre casatorie.

Un sondaj de opinie facut de AskMen arata ca o mare parte din barbati sunt preocupati de ceea ce inseamna pasul serios si matur de a se casatori, de tot ceea ce inseamna institutia casatoriei. Surprinzator sau nu 95% dintre barbati considera ca a face acest pas este scopul in viata, urmat de cel de intemeiere de familie. Mai mult decat atat, 92% dintre barbatii participanti la studiu arata respect fata de casatorie, incredere in institutia casatoriei.

Cu procentaje de asemenea si interesati in a afla ce cred in profunzime barbatii despre casatorie si cum vad aceasta poveste se pare ca 36% dintre acestia doresc ca o trasatura definitorie pentru partenera de viata sa fie loialitatea. Poate prea putini dintre acestia spun asta. Iar 80% dintre acestia isi doresc un contract prenuptial.

Se pare totusi ca au trecut vremurile cand a te casatori parca legat la ochi nu mai este o moda. Barbatii caci despre ei este acest studiu sunt rationali; desi gandesc ca institutia casatoriei merita respectata nu mai este cu aceeasi valoare pe termen lung. Poate la fel de interesant are fi sa se faca un studiu cu privire la varsta medie la care barbatii prefera sa se casatoreasca.

Cu studiul realizat intr-un grup de 20,000 de barbati in unele privinte totusi este surprinzator ceea ce barbatii cred despre casatorie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *