Barcelona este noua campioana a Spaniei

Barcelona a devinit noua campioana a Spaniei, castigand campionatul. Catalanii au pus piciorul in prag in fata lui Atletico Madrin, inscriind 1-0 datorita lui Messi.

Messi a avut sansa deschiderii scorului in minutul 33, insa argentinianul a nimerit transversala din lovitura libera. Jucatorii lui Luis Enrique au patru puncte avans fata de Real Madrid obtinand astfel locul al 23-lea titlu din istorie. Rivala Real Madrid a castigat meciul cu Espanyol un scor de 4-1, dar nu a fost suficient pentru elevii lui Carlo Ancelotti.

in ultimii 10 ani, Barcelona a castigat de sapte ori titlu in Spania. Barcelona a devenit campioana cu o etapa inaintea finalului si viseaza la tripla campionat – cupa – Champions League.

Messi a inregistrat 283 de goluri marcate in Spania, aflandu-se astfel pe locul opt in topul marcatorilor din primele cinci campionate ale lumii. Argentianul a mai doborit un record ajungand la 80 de meciuri in deplasare in care a marcat, depasindu-l pe Hugo Sanchez. Acesta este fericitul detinator al 22 de trofee pentru Barcelona.

Real Madrid a incheiat meciul cu Espanyol cu un scor de 4-1, dar va termina sezonul pe locul 2. Cristiano Ronaldo are 44 de goluri inscrise in acest sezon in La Liga, avand cu 3 mai mult decat Messi. Vedeta madrilenilor are 220 de goluri inscrise in Spania, fiind clasat pe locul sapte in istoria fotbalului. Real Madrid a castigat, in ultimii sapte ani, un singur campionat, aceasta fiind cea mai proasta perioada a echipei, din 1934-1953.

Marea rivala a celor de pe Bernabeu, Atletico nu a putut sa reziste in fata catalanilor, in special datorita faptului ca Messi a facut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon. Chiar daca nu a reusit o dubla sau o tripla, Leo a marcat atunci cand Atletico devenise mai periculoasa – in min. 65 a luat o actiune pe cont propriu, a driblat tot si a inscris plasat, la coltul lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *