Caderea parului la barbati- mituri

Si barbatii sufera de caderea parului, in mod inevitabil, in timp. Curios este ca unii chelesc inainte de vreme adica la varste destul de fragede. Primul gand pe care il ai la vederea unui astfel de personaj este clar faptul ca este un stresat si un om nervos de fel. exista numeroase mituri despre barbatii care sufera de calvitie astfel ca ar putea fi vorba despre:

  1. Nu numai barbatii la o varsta inaintata incep sa cheleasca. In ritmul zilelor noastre se pare ca prima grupa de varsta afectata este cea de 20-30 de ani ca inceput de calvitie.
  2. Se mosteneste. Multi pun totul pe seama genei de asa natura caci daca mama a inceput sa albeasca si sa isi piarda parul destul de devreme asa va fi si in cazul fiului sau. Partial adevarat insa pentru ca ADN-ul parintilor se combina pana la urma la copii conteaza in egala masura si genele tatalui.
  3. Produsele de par pot duce la caderea acestuia. In cazul barbatilor se refera cel mai adesea la folosirea de gel. Insa nu exista inca studii concrete care sa arate un astfel de rezultat. Cu toate acestea excesivitatea de produse si mai ales cele care nu corespund cu tipul de par al fiecarui individ pot duce si la astfel de efecte.
  4. Daca il vei tunde mai des creste mai repede. De fapt este un mit si nu are legatura cu ritmul concret de crestere al parului.
  5. Caderea parului se datoreaza si soarelui excesiv. Se stie ca soarele bata-l vina poate avea numeroase efecte secundare insa pana la a fi vinovat de caderea paruluie este mult. In cel mai rau caz duce la cancer de piele, la deschiderea nuantei insa nu la caderea acestuia.
  6. Spalatul mai rar sau mai des sunt situatii responsabile de asemenea cu caderea parului. De fapt il poti face mai fragil pentru ca inlaturi uleiurile sau il faci mai fragil pentru ca folosesti apa prea calda insa nu acestea sunt cauzele pana la urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *