Cat de mult conteaza detaliile si atentia

Ai patit si tu sa analizezi “la rece” o situatie si sa iti dai seama ca a fost o proasta idee cum ai actionat? Ai patit sa te detasezi de caz si sa vezi cum analiza proprie cu privire la modul de a fi si de a gandi la un moment dat a fost parca ireal fata de ce credeai ca esti? Atentia si chiar si cele mai mici detalii conteaza atat de mult incat iti pot schimba viata.

Un exemplu edificator pentru astfel de cazuri este cel care vizeaza o mica gresala. Un functionar de banca a adormit efectiv in timp ce facea un transfer bancar si astfel a imbogatit pe cine nu trebuia. Darnicia sa a fost de ordinul milioanelor de euro catre un cont cand tasta 2 a fost apasata atat de mult pana cand sa creeze un sir imens de numere. Desi nu era singurul vinovat caci o alta functionara a dat avizul pentru transfer se pare ca scuza a venit din partea oboselii.

Mai mult decat atat, in domeniile unde se lucreaza cu cifre uneori o singura virgula poate sa incurce lucrurile. Cu o singura gresala si mica aparent se poate ca asigurarea ta sa nu fie valabila, ca plata unei facturi sa nu se realizeze, ca un satelit sa fie mutat sau pierdut un spatiu. Atat de mult conteaza ca atentia sa faca parte din viata noastra.

Nu contesta nimeni ca a gresi este omeneste. Si inca de la inceputurile omenirii gresala este in natura noastra insa cu un grad de categorizare a felului in care gresim se necesita clar o atentie deosebita pentru ceea ce facem. Si scuza este simpla insa prejudiciul pe care il poate aduce o gresala ca urmare a faptelor depaseste uneori gradul minor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *