Cat de mult conteaza ingrijirea la domiciliu

Societatea ne invata ca in viata avem de trecut prin etape clare, de la tinerete la batranete, ca generatiile parintilor si a bunicilor isi asteapta sprijinul din partea celor mai tineri si in putere sa recompenseze efortul lor la un moment dat. Caci asa cu drag cum am fost crescuti de ei din nefericire varsta, boala ii face neputinciosi si sa depinda de altcineva. Cu toate acestea ce este imoral sa optezi pentru servicii de ingrijire medicala de baza pentru a compensa cu lipsa ta de timp? Gruendliche aerztliche versorgung cum ar spune neamtul cu rigoarea ce il caracterizeaza, astfel de servicii sunt mai mult decat un minim de ajutor pentru batrani si nu numai.

Cand roata vietii se intoarce ne vom simti oarecum moral datori sa avem grija de cei care la randul lor si la timpul lor au facut-o si ei. Dar cu tine cum faci? Nu iti poti anula viata practic tintuit in casa batranilor, a bunicilor sau dupa caz a parintilor pentru a oferi asistenta de care acestia au nevoie. Intervine asadar serviciul de ingrijire la domiciliu insa mai mult decat asta serviciul de ingrijire medicala de baza. Ai putea crede ca este simplu insa esti departe de adevar.

Credem ca multiple aspecte stau in puterea noastra de a le face. Cu toate acestea acolo unde stiinta pe care nu o stapanesti si lipsa de certificare ca ai trecut prin etape de studiu pentru un anumit domeniu sunt aspecte care te vor tine departe de posibilitatea de a incerca sa fii substitutul unui profesionist. Si cand vine vorba de ingrijirea medicala de baza lucrurile sunt cu atat mai serioase cu cat in joc este viata si sanatatea unei persoane. Dar poate ce este la fel de greu face referire la implicarea emotionala- vazandu-ti bunicul chinuit de starea de sanatate o simpla injectie devine un chin astfel ca nu ar trebui sa te implici decat pana la un punct; de restul se ocupa cei care inteleg o astfel de nevoie.

Mai mult decat atat, ingrijirea la domiciliu este mai indicata pentru ca tinand cont de starea psihica a celui in cauza recuperarea poate fi mai rapida si mai eficienta. In mediul in care s-a obisnuit, alaturi de cei dragi, de amintirile sale ingrijirea acasa face posibila sporirea confortului pacientului. Sau, dupa caz, va inlocui un mediu vazut de cele mai multe ori ostil, acela de azil unde din nou schimbarea mediului si a locului cu incarcatura emotionala extraordinara va face ca psihic vorbind sa existe alte aspecte care afecteaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *