Ce faci gresit in fiecare zi

Oamenii sunt facuti sa greseasca. Este in natura lor sa faca asta si pana la urma avem menirea de a invata din greseli in fiecare zi si de a fi fericiti nu cautand perfectiunea. Daca greselile de ordin personal sau profesional se regreta amarnic nici cand vine vorba de starea de spirit nu poti ignora unele aspecte. Stii ce faci gresit in fiecare zi? Te grabesti sa mananci, vei afecta sistemul digestiv; te vei stresa prea mult, vei uita sa fii fericit. Mai mult decat atat, iata o lista a celor mai frecvente greseli de zi cu zi:

Respiratul deficitar. Pe cat de ciudat suna pe atat de adevarat. Sa nu uitam ca respiratia corecta, cu o inspiratie si expirare profunda iti va regla tensiunea, ceea ce implicit reduce nivelul de stres. Scapi de senzatia de oboseala totodata deci ai motive pentru care ti-ai dori sa ai grija de exercitiile de respiratie.

Spalatul pe dinti. Stie toate lumea ca tine de ingrijirea zilnica si repetata. Insa gresim cand ne vom grabi sa facem asta. In primul rand pentru ca imediat dupa masa periajul se pare ca nu ajuta asa cum am crede si de fapt imprastiem mai mult batceriile si le “ajutam” sa atace smaltul dintilor. Mai eficient este sa ne clatim si abia dupa jumatate de ora sa apelam la periaj. Mai mult decat atat, se necesita cel putin 2 minute de periaj pentru a considera aceasta misiune indeplinita corect.

Orele de somn sunt musai. Nici prea mult, nici prea putin. Este gresit sa credem ca ar trebui sa dormim 10 ore pentru a compensa cu nivelul de oboseala. 8 ore sunt un maxim potrivit. Asta pentru a avea grija de sanatate pentru ca un somn in ritm neregulat scade speranta de viata printre altele.

Mici lucruri pe care le facem in fiecare zi credem ca ne ajuta si ne pastreaza igiena la un nivel satisfacator. Suntem insa departe de adevar in unele cazuri.

1 thought on “Ce faci gresit in fiecare zi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *