Ce gresesti prin limbajul trupului

Fara sa iti dai seama transmiti informatii despre modul in care te simti intr-o anumita situatie.  Fara sa poti controla la un moment dat ceea ce gesticulezi spune ceea ce gandesti. Si de multe ori te vei gasi in punctul in care gesturile pe care le faci nu sunt in favoarea ta.

Din sirul limbajului trupului si cum interpretezi asta tine cont de:

  • Modul in care stai pe scaun este important. Daca te lasi pe spate denoti o relaxare care nu se potriveste cel putin cand vine vorba de un mediu formal cel putin. Insa nici sa te apleci prea tare in fata nu ajuta caci asta te scoate in evidenta ca fiind usor agresiv si din nou deloc in favoarea ta.
  • Nu uita de contactul vizual. Asta te ajuta sa arati interesul pentru ceea ce se vorbeste si mai mult decat atat sa fii cel in discutie la propriu. Atentie insa, nu insista in sensul inc are sa ajungi sa te holbezi la cel din fata ta. Si mai cu seama contactul vizual nu trebuie sa fie o chestiune de secunde la inceput de moment al discutiei. Spre exemplu daca te vei uita in alta parte e ca si cand ai evita un raspuns sau chiar mai rau ca si cand ai cauta o minciuna pe care sa o spui.
  • Mainile joaca si ele un rol important si tine de modul in care reusesti sa transmiti ce conteaza. Daca vei tine mainile in buzunar e ca si cand ai dori sa fii impunator, tranasmiti ca esti genul care are o atitudine si un caracter rigid. Daca vei incrucisa mainile atunci esti in defensiva cand nu doresti sa comunici. Si nu in cele din urma conteaza sa nu iti cauti o alta distractie daca se poate spune asa, sa iti cauti atentie indreptata spre un obiect anume. Fie ca esti stresat, fie nu esti interesat de ceea ce se spune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *