Ce iti asigura un somn linistit

Ritualul somnului ar trebui sa fie un lucru prioritar pentru fiecare in parte de vreme ce somnul dulce mult aduce. Avem nevoie de odihna, este chiar vital si asta inseamna sa pregatim totul in amanunt. Pentru ca interesul creste pe masura ce concret sunt diferente de stare iata cateva aspecte care sa te ghideze:

  • Saltea nou, perna pe masura. Nu este un mit ci o realitate. In timp orice tip de saltea se deterioreaza si poate ascunde acarieni asa ca si igienic vorbind ai nevoie de una  noua pentru un somn bun. Iar perna joaca si ea un rol important de vreme ce aceasta trebuie sa iti sustina capul si gatul corect. Dupa 8 ore de somn ar trebui sa fii fresh si nu cu dureri de orice fel.
  • Scapa de electronice si electrocasnice. Somnul ideal este cel profund intr-o incapere in care televizorul sau chiar telefonul nu ar trebui sa fie in preajma. Lumina acestora, chiar si numai ledul de la acestea ar putea fragmenta si intrerupe somnul.
  • Intunericul si lumina. Spunem adesea ca nu putem dormi daca lumina este aprinsa. De fapt este o mare greseala caci orice tip de lumina va intrerupe somnul si va oferi creierului acea ideea de a sta de veghe, de a sta in alerta.
  • Incaperea in care iti gasesti odihna ar trebui sa fie pe masura asteptarilor privind somnul. Ideal este sa fie o camera aerisita pentru a avea un nivel bun de aer proaspat, de oxigen, o camera in care mirosul sa fie imbietor; Tocmai de aceea se recomanda si prezenta unor plante aromate in preajma, lavanda sau extracte ale diverselor flori dupa bunul plac.

Nu in cele din urma tine cont de modul in care te pregatesti de somn cum spre exemplu conteaza sa porti pijamale largi care sa nu iti impuna o stare proasta sau care sa incomodeze prin dificultatea pielii efectiv sa respire prin toti porii sai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *