Ce nu iti spune nimeni despre casatorie

La inceput mirajul casatoriei iti ia pur si simplu mintile. Te si vezi pasind in rochia alba de mireasa; pentru cele care nu se gandesc la viata in doi si se lasa duse de val de moment intervine si partea usor socanta cand viata de dupa nu este tocmai ca inainte. Iata ce nu iti va spune nimeni despre casatorie:

  1. Va veni si ziua cand iti vei dori spatiu personal. Pare greu de crezut acum insa va veni si momentul in care iti vei dori timp pentru tine si numai pentru tine cand vei dori sa iesi in oras cu prietenii si asa mai departe. Dar ai nevoie si de justificare caci sunt lucruri pe care trebuie sa le faci si pe care le vei pasa in randul celuilalt ca si responsabilitati.
  2. Fericirea e relativa. Poate ca nu ti-ai dat seama de asta cand locuiati separati si fiecare moment in care va vedeati era motiv sa zambiti. Acum insa sunt si clipe cand nu iti doresti sa il vezi in ochi de suparare.
  3. Cat despre dispute vor fi multe si dese si de cele mai multe ori legate de cine face ce in casa si de partea financiara. Dar sa nu uitam ca cine nu se cearta sau poate ca o face nu inseamna ca nu se iubeste si nu are o casnicie fericita.
  4. Faci un compromis. Cel putin cand vine vorba de bioritmul fiecaruia si asta pentru ca unul poate fi mai matinal in timp ce celalalt ar putea fi usor mai lenes insa aveti nevoie de timp comun astfel ca unul din voi daca nu chiar amandoi trebuie sa faceti un efort deosebit.
  5. Ramaneti fara prieteni. Nu este o regula insa tindeti sa va alaturati unui grup care intelege cum sta treaba cu viata in doi. Asa ca cei singuri fie si buni prieteni incep sa se risipeasca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *