Ce nu trebuie sa faci intr-un restaurant

Cand esti in public si mai ales intr-un spatiu destinat mancarurilor, acolo unde este ritualul de a lua masa trebuie sa te abtii de la a face scenete. Mai cu seama gandeste-te ca exista si acolo un program si pentru a te bucura de masa pe care o mananci tine cont de detalii care fac o mare diferenta.

Iata ce nu ar trebui sa faci intr-un restaurant:

  1. Nu comanda pe ultima suta de metri. Exista si aici o ora limita la care se pot primi comenzi. Nu este nici in favoarea ta sa ceri comanda cu 10 minute inainte de inchidere pentru ca mancarea pe fuga nu va fi la fel de delicioasa. In orice caz, socoteste ca dupa program bucatarii mai au de facut si ordine in bucatarie.
  2. Nu iti atentionezi copilul despre situatiile stresante pentru cei din jur. Nu poti pune la socoteala cand un copil este prea mic insa in masura in care se poate prezenta celui mic la masa impune si un set de reguli. Sa nu uitam ca cei din jur isi doresc liniste si intimitate si un ritual de a lua masa pe care inevitabil il vei strica cu urletele copilului tau lasat in voie.
  3. Chemi chelnerul ca pe unb sclav. De amintit ca nu este cel responsabil cu faptul ca meniul tau nu este asa cum iti doresti. Poti cere sa vorbeasca la bucatarie, sa ti se schimbe mancarea insa in orice caz nu trebuie tras la raspundere pentru ceea ce ai primit. Cat despre cum il chemi contactul vizual este cel necesar si nu semne deocheate sau tipete prin sala.
  4. Continui sa stai la masa desi masa e gata si ai si platit. Asta face ca alti clienti sa stea departe pentru ca nu au loc. In orice caz, este total nepoliticos sa faci asta.

1 thought on “Ce nu trebuie sa faci intr-un restaurant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *