Ce si cand mananci

Se intampla adesea ca dupa masa sa simti nevoia de a dormi. Nu este deloc ciudat mai ales cand mananci mai gras decat ar trebui, ceea ce iti incarca organismul si il provoaca  ca la un proces intens de digestie. De vina este ceea ce mananci, cat si cum. Dupa orele de sport ai nevoia acuta de foame si doar un pa te desparte de cazul de a pune la loc ceea ce tot te-ai zbatut sa dai jos.

Ce si cand mananci

Pentru a te simti bine ai nevoie de grija pentru alimentatie la orice ora din zi. Iata asadar ce ar trebui sa consumi in functie de activatile tale zilnice:

  1. Dupa orele de sport. Organismul este supus unui efort in urma caruia simte nevoia de a compensa cu ceea ce “pierde”. Reteta perfecta din acest punct de vedere inseamna 2 parti de carbohidrati si una de proteina. Si mai mult decat atat conteaza foarte mult si timpul ales, de preferat sa fie dupa 30 de minute dupa ce ai incheiat programul de sport pentru ca organismul sa fie capabil sa absoarba nutrientii mai bine.
  2. Dupa serviciu. Cel mai adesea simtim nevoia de a suplimenta cu o portie de zahar pentru a ne recapata energia dupa munca intensa. Asa se face ca ne avantam dupa cantitati mari de zahar cand de fapt avem nevoie de o doza buna de proteina- aceasta este se pare cea care ne tine alerti si nu zaharul.
  3. Si dupa ce ai avut o noapte alba se pare ca in organism se activeaza hormonul foamei. Vom avea tendinta de a manca tot mai mult. Si sa combati asta insa fara sa exagerezi sau sa te tii flamanda apeleaza la proteine usoare, la banane spre exemplu.

Si daca intentia este sa scapi de mahmureala cafeaua cu scortisoara este remediul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.