Ce te face sa dormi mai bine

Am trecut cu totii prin nopti fara somn si dimineti ce ne gaseau incercanati. Am trecut cu totii prin nopti in care nu am putut dormi si primul gand a fost sa gasim sursa. Unii pun pe seama oboselii, altii pe seama cafelei pe care au savurat-o ca si cand ar fi fost ultima. Cert este ca si obiceiurile pe care le ai inainte de a dormi sau cel putin de a incerca asta pot afecta calitatea somnului.

Ceaiul de tei este printre cele mai populare remedii pe care le stim pentru o stare de liniste, de calm care sa favorizeze somnul. In aceeasi lista se include si:

  • Ciresele sunt cele care influenteaza melatonina si implicit ofera acea stare de somnolenta pe care ne-o dorim. Si daca mai pui si la socoteala faptul ca acestea contin antioxidanti atunci ai toate motivele sa iubesti ciresele.
  • Indexul glicemic. Este dovedit faptul ca acele alimente care au un index glicemic mare favorizeaza starea de somnolenta. Si la aceasta categorie ai o serie de exemple de la paine la orez. Indicat este sa se consume ca cina, cu cateva ore inainte de masa insa nu sunt la fel de indicate pentru cei care tin dieta.
  • Bananele sunt o alta sursa pentru relaxarea de care ai nevoie la propriu pentru ca relaxeaza muschii datorita magneziului pe care il contin. De asemenea favorizeaza productia de melatonina.
  • Lactatele sunt si ele parte din aceasta lista. Au calciu, o sursa de care ar trebui sa beneficiem zilnic si in plus acestea favorizeaza starea de calm prin reducerea stresului, astfel oferind o stare prielnica pentru somn.

Si pe aceeasi lungime de ceaiul de tei musetelul este cel care elimina starea de anxietate si ajuta pentru starile de insomnie. Desi nu este cel mai bun gust nu este nici un chin astfel ca obisnuinta de a servi o cana de ceai de acest fel iti va aduce acea stare de somn de care ai nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *