Ce trebuie sa stii despre dieta Paleo

Numita Paelo dupa perioada din care se inspira de fapt dieta cu acest nume se pare ca inregistreaza din ce in ce mai multi adepti. Pentru ca este un stil de viata sanatos si totusi o trecere majora de la mancarea procesata cu care suntem obisnuiti exista o sumedenie de controverse despre asta.

Iata ce trebuie sa stii despre dieta Paelo

In primul rand aceasta poate fi considerata o dieta ce se urmeaza in scop medicial sau pur interes pentru a slabi si a detoxifia corpul insa mai degraba ar trebui sa fie luata ca atare ca un stil de viata. Nu degeaba se spune ca avem nevoie de rutina a organismului pentru a putea functiona pe termen lung la cel mai inalt grad de sanatate. Asa ca, obisnuind corpul cu asta nu mai devine un chin sa te abtii de la mancare ci o placere de a se servi ceea ce face parte dintr-un meniu de acest gen.

Ce inseamna de fapt dieta Paleo. Se refera la perioada paleolitica si implicit tine de acele alimente care in acea perioada nici nu existau. Cu alte cuvinte inseamna mancarea ce nu este procesata, mancare sanatoasa fara e-uri, fara aditivi, fara alimente de genul painii, cerealelor, a lactatelor implicit. Desi asta ar putea suna drastic ne dam seama din start ca am ajuns in era moderna cand mancam orice numai nu ceva de baza, sanatos. Si totusi tine cont de o adaptare a cazului; cu alte cuvinte pentru cei care nu pot renunta in fel si chip de la un anume produs dieta se adapteaza.

Nu se aseamana cu stilul raw vegan insa se indica ca si recomandare ca mancarea sa se prepare prea putin termic, mai mult aburita, facuta la grill. Se poate recurge de asemenea la metoda de fierbere, fiind insa gatita in cel mai simplu mod, fara sa se opteze pentru condimente de orice fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *