Ceaiul sanatos insa depinde de sursa

In rutina nesanatoasa de a lua o pastila de fiecare data cand ai o problema medicina naturista este o sursa pe care nu o exploatam cat ar trebui. A inlocui o pastila cu un ceai este mult mai benefic de vreme ce rezultatele vin in timp insa nu afecteaza alte parti asa cum medicamentele o fac. Asta insa depinde de unde vei cumpara acel ceai.

Recent in Marea Britanie s-a descoperit ca pliculetele de ceai din comert aveau un continut prea amre de fluor, un aspect ce determina probleme in special cand vine vorba de sistemul muscular si osos. Cu increderea pe care cumparatorii o arata fata de ceaiul din comert se pare insa ca pana la urma beneficiile intarzie sa apara in schimb intervin aspecte ingrijoratoare. Poate ca o parte din lipsa de entuziasm pentru ceea ce inseamna medicina naturista vine din astfel de cazuri.

Ce s-a semnalat in Marea Britanie? Plicurile de ceai concentrat aveau pana la 20% mai mult decat limita admisa de fluor. Paradoxul este ca flurorul este esential pentru structura osoasa, pentru o dezvoltare buna insa cand vine vorba de a depasi doza recomandata, tot ceea ce depaseste de 4 miligrame pe zi poate avea efect invers decat cel asteptat. Astfel ca un ceai cumparat cu buna intentie poate in timp sa fie “sursa” unor boli de natura sa afecteze articulatiile, musculatura si sanatatea orala.

De fiecare data cand vei achizitiona un produs este indicat a se citi eticheta si desi suna banal este necesarul de informatie pentru a evita sa consumi aditivi ce pot afecta in timp. Si chiar daca te vei putea gandi ca ceaiul nu ar avea de ce sa contina altceva iata ca ceea ce s-a intamplat in Marea Britanie demonstreaza contrariul. Ceaiul ajuta, calmeaza, in functie de tipul de ceai poate deveni  o alternativa de tratament insa depinde de unde il vei achizitiona pentru a fi 100% natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *