Chinul frumusetii

Sa porti tocuri. Este de o eleganta care se potriveste perfect cu feminitatea, este un obicei care caracterizeaza o mare parte din stilul femeilor. Unele traiesc chiar complexul de a fi mai scunde ceea ce face ca a purta tocuri sa fie o chestiune de zi cu zi. In acest mod ai putea crede ca durerea de picioare se va atenua in timp prin obisnuinta. Insa un ultim studiu in acest caz arata ce se intampla in momentul in care porti tocuri.

Cu ajutorul unui scanner de tip 3D cercetatorii din cadrul spitalului Royal National Orthopaedic Hospital din Marea Britanie au adus noi aspecte despre ce inseamna sa porti tocuri, nu din punct de vedere stilistic ci medical. In primul rand inseamna sa iti strivesti degetele. De cate ori nu ai patit asta? Si in functie de tipul de pantof lucrurile se agraveaza caci spre exemplu cei care au un bot usor stramt, alungit inseamna ca degetele nu numai ca sunt strivite prin impingerea piciorului tot mai in fata si prin presiune la fiecare pas insa vine si cu presiunea acestora spre a se uni, o pozitie mai putin naturala. Osul lateral mai evident este o boala osoasa ce se corecteaza destul de greu.

Este evident ca totul se rezuma la o schimbare in structura osoasa. Si cand vine vorba de durerea pe care chinul frumusetii de a purta tocuri o provoaca acelasi studiu spune ca de vina este din nou inaltimea ce aduce acea presiune pe picior. Mai exact presiunea este exercitata la nivelul oaselor sesamoide ce se afla sub degetul mare de la picioare. Astfel greutatea corpului este se muta pe calcai si provoaca dureri la nivelul gleznei.

Dupa cateva ore bune de purtat tocuri durerea este cea de care se plang mai toate femeile. Insa pe termen lung durerea dispare si raman problemele atat de estetica cat si medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *