Copiii isi invata parintii sa fie comunicativi

Esti de acord ca cei mici sunt profesori buni? Eu cu siguranta spun da, pentru ca sunt o parte importanta in viata parintilor mai ales in procesul propriu de dezvoltare. Din nefericire, multi adulti nu accepta aceasta idei, mai ales ca sunt mereu in cautare de noi solutii pentru a le provoca inteligenta si cunostinta acumulata din intreaga lume. Copiii tind sa fie incredibil de dificili si de duri, mai ales cand provocarea lor inseamna acceptarea unui comportamnet psihologic inalt.

Lectii pe care copiii ii invata pe parinti

Viata fara principii mentale este mult mai reusita. Cu cat stiu mai multe informatii si cu cat au o mai mare limita in actiuni, copiii tind sa devina destul de rebeli in adolescenta. Este bine de cele mai multe ori sa faci o alegere corecta pentru copilul tau, pentru ca ei insusi ajung sa se intrebe prea multe cand simt sa sunt blocati. Cu cat devenim mai maturi ne construim un perete intreg de stereotipuri, de conventii si implicit de bariere imaginare pe care le transmitem copiilor. Spre deosebire de adulti, copiii sunt mult mai deschisi la lume si la nou.

Copiii invata adultii sa puna intrebari mult mai direct. Probabil ca de multe ori te gandesti cum sa intrebi pe cineva ceva fara sa il ranesti, incat atunci cand esti interesat de un anume lucru tinzi sa ai o oarecare frica de raspuns sau de modul in care va fi inteleasa intrebarea. Copiii prefera sa intrebe direct, sa ceara si implicit sa se impuna in mod direct. Ei se comporta in asa maniera incat sa fie mai curajosi in comunicare. De cele mai multe ori spun direct ceea ce vor. Oamenii cu frica de comunicare directa in mod uzual nu pot sa isi atinga scopurile in viata, pentru ca nu sunt buni la a decoda ceea ce altii doresc sa spuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *