Cu si despre casatorie- legi ciudate

In unele state din SUA casatoria poate fi considerata o adevarata aventura, atat pentru a face acest pas cat si pentru a pastra acest statut. Pentru ca relatia cu soacra ar putea fi motiv de divort prin lege, pentru ca te poti casatori chiar si cand nu esti prezent si ai un delegat sunt legi care stau de partea barbatului, a soacrei si nu numai. Iata o lista a unor legi uneori hilare, alte ori absurde insa cu totul reale:

  • O lege din Carolina de Sud spune ca un barbat nu are voie sa ceara de nevasta o femeie doar cu scopul de a o seduce. Sunt cazuri cand cuvinte magice pot da gata o femeie, de la acel “te iubesc” pana la marea intrebare de casatorie. Dar nu trebuie luat totul ca o strategie conform acestei legi.
  • Ciudat sau nu in Vermont o nevasta nu are voie sa poarte dinti fara acordul sotului. Fie ca este vorba de proteza, de fatetare a dintilor se cere o permisiune. Pana la urma sotul a acceptat de sotie o femeie ce arata intr-un anumit fel ceea ce altfel poate ca nu ii place.
  • Wichita, Kansa “protejeaza” soacra prin simplul fapt ca daca nora se poarta neortodox cu soacra barbatul ar putea sa obtina divortul. Cine a spus ca nu conteaza parintii? Cine a spus ca soacrele nu au un cuvant greu de spus? Pana la urma si in unele zone sau cazuri o nora sa fie supusa unei soacre insemna acelasi lucru, teama ca sotul sa nu ceara ca ea sa se intoarca la parinti, cu rusine si statutul de divortata.

Iar daca esti din California, Colorado, Texas si Montana aici se permite casatoria chiar si in cazuri mai putin normale. Asa cum si pentru alte treburi legale poti opta pentru imputernicirea unuia sau a altuia sa  iti rezolve totul si in cazul casatoriei se poate asta. Chiar si la distanta, cand mirii sunt reprezentati legal de alte persoane casatoria poate avea loc. Cine se poate opune unei astfel de dorinte?

1 thought on “Cu si despre casatorie- legi ciudate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *