Cum alegi destinatia concediului

Scurte perioade din viata noastra aduc nevoia de a ne deconecta de viata stresanta si poate si de agitatia orasului. Concediul este atat de asteptat incat la acel moment speri sa nu te lovesti de lucruri banale care sa iti strice buna dispozitie. Lucrurile facute din timp iti aduc beneficii astfel ca alegerea destinatie este un lucru cu preocupare inainte de a-ti asigura timpul liber de la serviciu.

Cum alegi destinatia concediului? Dupa o lunga lista de factori care va influenta alegerea ta si aproape in toate cazurile totul se rezuma la bani. Cat iti permiti, cum, unde, ce servicii, cu cine pleci? Sunt doar cateva din lucrurile care te preocupa si pun intr-un fel sau altul o amprenta in decizie.

Pas cu pas, primul lucru la care toti se gandesc e fie  o locatie in care nu au mai fost caci aventura necunoscutului aduce interes fie o locatie pe care au mai vizitat-o in nostalgie dorind sa revada imagine locului care leaga sentimente cu viata lor, cu evenimente petrecute. Insa din nou intervine prblema banului astfel ca oricat de mult ti-ai dori sa vizitezi Egiptul consturile unei vacante in strainatate se poate sa depaseasca cu mult ceea ce iti permiti se cheltuiesti pe un intreg sejur.

Partea numarul doi vine cu alte necesitati dar de ordin personal in sensul in care unii doresc o oaza de liniste, altii vor distractie maxima, unii prefera zona de munte, de explorare, de vizita, cultura si interes. Sa mergi cu prietenii sau doar intr-un sejur romantic in doi?

Nu in ultimul rand conteaza perioada. In plin sezon, perioada verii si preturile sunt mai ridicate. Aici intervine conceptul de care toti ar trebui sa ne bucuram, early booking insa o data ce ai planificat totul este un risc ca poate concediul tau sa fie decalat ca perioada sau anulat din varii motive. Nu numai ca pierzi avansul dar inseamna sa planifici un altul si te gasesti din nou in punctul zero.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *