Cum alegi un fotograf pentru nunta ta?

Alegerea unui fotograf de nunta inseamna o adevarata provocare pentru multi. Cand nu ai experienta, cand nu stii in ce directie sa o iei trebuie sa stii ca sunt anumite detalii care pot face marea diferenta. Cauta si online daca este cazul, intereseaza-te de “fotograf nunta ta” gen pentru ca asa vei descoperi si sfaturi insa mai ales nume de fotografi, optiuni din care sa alegi.

Criterii de selectie

Un fotograf profesionist este cel care nu se da in laturi cand vine vorba de o nunta la munte sau intr-o curte de gradina. Pentru asta ar insemna sa gandeasca superficial ori asta nu denota profesionalism. Mai mult decat atat, singura conditie ar fi ca ziua aleasa sa fie una libera pentru el caci de altfel sezonul in sine nu trebuie sa fie motiv de refuz, din nou.

Cerceteaza terenul si omul care ti se recomanda. Orice fotograf va fi pana la urma recomandat de munca sa asa ca un portofoliu e musai de vazut. Fie ca este vorba de fotografii la evenimente precum nunti, fie ca este vorba de evenimente sociale, glamour sau cu orice tematica trebuie sa analizezi stilul fotografului cu pricina. Desigur, pentru ca nu este de meserie nu poti gandi tehnic insa apreciind faptul ca fotografiile spun povestea nuntii tale tine cont de placerea gustului, de aprecierea personala in acest caz.

Discuta, discuta, comunica. Partea cea mai importanta intr-o colaborare de genul inseamna comunicarea eficienta intre cele doua parti. Numai asa se ajunge la un acord. Tu ai cereri si dorinte, el are standarde, principii si tehnica. Comunicarea face de asemenea diferenta in modul in care se va desfasura totul. Pur si simplu spune-i care sunt partile ce nu iti plac si lasa-te ghidata de el.

O experienta precum nunta este unica si in masura sa impuna anumite cerinte. Insa orice efort facut in acest sens se merita. Asa ca importanta acestui eveniment dicteaza pana la urma si pretentiile pe care sa le ai. De regula poti sa vezi cu ochiul liber ce iti place si ce nu. Dupa care raportezi totul la propriul filtru de apreciere pentru ca in cele din urma sa pui un pret. Va fi mai greu decat crezi pentru ca amintirile tale nu au pret insa oarecum trebuie sa gasesti un echilibru intre calitate si oferta, intre fotografiile ce ti se ofera si nu in cele din urma si bugetul de care dispui.

1 thought on “Cum alegi un fotograf pentru nunta ta?

  • Cele mai importante momente din viata trebuie sa fie perfecte. De aceea e foarte important sa te informezi. Trebuie sa captezi cele mai bune ideii. Articolul mi s-a parut interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *