Cum cheltuielile cu cardul au eliminat boli

A devenit inutil pentru multi oameni sa mai poarte bani gheata cu ei, acum ca sunt acceptate cardurile. E mai sigur si mai convenabil; partea proasta este, insa, faptul ca e atat de usor sa folosesti cardul, fara sa te gandesti, incat poti acumula datorii. In ultimii zece ani, chiar si daca luam in considerare recenta criza economica, falimentul personal in SUA si Europa a crescut, aproape total din cauza obiceiului de a ne baza pe credit.

Dar este si o parte buna. Pe masura ce de-a lungul Europei si a SUA au crescut datoriile, au disparut unele boli infectioase, aproape fara ajutorul comunitatii medicale. Banii din hartie sunt murdari. Materialul din care sunt fabricati reprezinta un loc numai bun de inmultire a microbilor, unii dintre ei putand provoca boli serioase, asa ca, pana recent, am participat intr-un mini-razboi biologic unii cu altii, de cate ori faceam o tranzitie. Apoi, plasticul a schimbat totul. Pentru ca iti folosesti cardul de credit si bacteriilor le este greu sa se aseze pe acesta, boli infectioase care obisnuiau sa fie comune au disparut in ultimul deceniu, cercetatorii atribuind acest lucru faptului ca folosim cardul de credit.

Unele afaceri au incetat sa mai foloseasca bani gheata cu totul. Insotitorii de bord, de exemplu, nu mai folosesc bancnotele ca bani adevarati, pentru ca stiu ca pentru sistemul imunitar, calatoritul intr-un avion comercial este periculos – nu mai au nevoie de riscul de a face conjuctivita acuta din cauza unui bancnote.

Deci, cat ratele tale se aduna, vestea buna este ca ai reusit sa contribui la oprirea unor boli. Impulsurile tale de cheltuitori te-au transformat intr-un erou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *