Cum ingrijim gradina pentru sezonul rece

Perioada de trecere de la sezonul cald la cel rece te provoaca sa faci schimbari. Nu vei mai avea privelistea de gradina inflorata pana in urmatorul an insa daca doresti sa pastrezi totul ca la carte ai nevoie de o anumita ingrijire a spatiului verde. Chiar si cand nu esti specialist in domeniu un mimin de cunostinte trebuie sa ai.

Incepe totul prin a curata zona si astfel sa scapi de ceea ce se usuca si nu arata asa cum trebuie. Este primul pas facut la fel ca si primavara, din nevoia de a proteja planta sau copacul de partea “bolnava”. Si chiar daca ai crede ca toamna este ploioasa si nu mai trebuie sa uzi copacii te inseli. Sunt timpuri secetoase si in aceasta perioada asa ca trebuie sa te asiguri ca pamantul este ud, ca radacina lor este una bine hidratata.

Tot in perioada de toamna poti sa iti imbunatatesti calitatea pamantului cand ii vei oferi si un ingrasamant special. Astfel, in urmatorul an cald totul va fi mai roditor. Practic zapada ce cade in sezonul rece acopera pamantul cu un strat ce il protejeaza de frig si nu numai insa el trebuie sa fie bine ingrijit pentru a fi roditor din nou.

Exista si produse speciale destinate a fi folosite cand deja iarna incepe sa se instaleze. Spre exemplu exista acel strat protector ce se foloseste mai adesea la plantele perene- acesta va fi scutul de protectie cand plantele nu vor fi expuse direct la frig si prea mult impinse in afara.

Pe langa toate acestea exista si varianta usor rudimentara de a acoperi arbustii decorativi sau chiar si plantele pentru a le proteja de frig. Sau poti opta pentru ghivece mari care sa le poti muta cand iarna se instaleaza, cu mentiunea de a-ti lua angajamentul pentru ingrijirea acestora exact asa cum mediul lor cere.

1 thought on “Cum ingrijim gradina pentru sezonul rece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *