Cum ne influenteaza fratii viata?!

A avea frati si/sau surori este o implinire sufleteasca si din partea parintilor si din partea fratilor. De la sprijin la o sursa de a ne ghida in viata in plan concret ca si influenta in viata fratii au un atribut. Si ai fi surprins sa afli cu cate elemente din viata se coreleaza ideea de a avea frati.

  • A avea frati scade riscul de obezitate cu pana la 14%. Un studiu in acest caz datand din 2006 demonstreaza aceasta corelatie. Fata de cei care sunt singuri la parinti riscul este de 50% pentru a ajunge obez.
  • In functie de ordinea nasterii se pare ca scade si flutueaza si IQ-ul. Primul nascut este cel cu cele mai mari sanse de a fi mai desptept, iar o data cu sirul de frati coeficientul scade. Asta pentru ca tendinta este de a oferi cel intai nascut cea mai mare atentie in educatie. Deci Praslea cel Voinic ca si mezin al familiei este rasfatat insa nu la fel de inteligent ca si primul frate. Si totusi cel mijlociu are sanse mai multe la o viata sociala activa, cu mai mult succes.
  • Barbatii care au frati sunt mai fertili. Asta desigur mostenind gena de la parinti care au adus pe lume mai multi copii.
  • Cei care au frati sunt mai putini sensibili si predispusi la alergii, eczeme. Si asta pentru ca traind intr-un mediu unde un copil se expune la mai multi virusi i se va stimula sistemul imunitar mult mai bine pentru viitor.
  • Si cand vine vorba de sanatatea inimii se pare ca fratii au din nou o influenta. Dupa moartea unui frate sau sora creste riscul de a avea un atac de inima, cu 25% pentru femei si 15 % pentru barbati.

Si daca certurile intre frati sunt comune in mai toate familiile se pare ca acestea echivaleaza cu agresiuni de la scoala, destul de traumatizante pentru unii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *