Cum ne influenteaza muzica pe care o ascultam?

Cu totii probabil ca suntem fani ai muzicii, insa stilul preferat difera de la o persoana la alta. Stilul muzical pe care il ascultam ne influenteaza foarte mult atat din vedere fizic, cat si psihic. De asemenea, ceea ce ascultam defineste personalitatea noastra.

Muzica ne poate imbunatati sau ne poate inrautati starea de spirit. In functie de stilul muzical ales, perceptia noastra asupra lucrurilor din jur se poate schimba considerabil. Spre exemplu, ascultand muzica clasica, trupul si mintea noastra se vor relaxa. Daca ascultam insa muzica rock sau metal, starea de spirit va deveni mult mai colorata, in sensul ca agitatia isi va spune cuvantul.

Este recomandat de specialisti sa invatam sa cantam la un instrument muzical. S-a demonstrat stiintific faptul ca acei copii care au invatat de mici sa cante, au reusit sa invete mult mai usor o limba straina, datorita sistemului nervos care se adapteaza la diversi stimuli. De asemenea, acestia ajung sa isi imbogateasca vocabularul mult mai repede.

De asemenea, muzica are un imact extrem de mare in demeniul marketingului. Spre exemplu, chiar de la inceputul lunii decembrie, marile magazine obisnuiesc sa puna colinde spre ascultare. In acest fel, clientii sunt determinati sa cumpere cadouri de Craciun pentru cei dragi. Acest lucru se intampla datorita faptului ca aceste colinde le reaminteste de Craciun.

Atunci cand facem sport tindem sa ascultam muzica ritmata? Acest lucru ne face mai rapizi si mai dispusi sa ducem sarcini la bun sfarsit. Putem face un mic experient: in timp ce alergati, ascultati muzica lenta. Veti putea observa marea diferenta. Ascultand ceva ritmat, vom da mult mai mult randament.

Un lucru care ar putea consturi din muzica un dezavantaj, ar fi volumul la care o ascultam. Daca suntem pe strada si ascultam muzica in casti, volumul automat este mai mare. Trebuie insa sa avem foarte mare grija la lucrul acesta, caci poate duce pana la  pierderea auzului.

Toate fiind spuse, in functie de muzica pe care alegem sa o ascultam, starea noastra de spirit se schimba. In concluzie, alege stilul muzical care te face sa te simti mai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *