Cum o umbrela a dus la panicarea unui intreg oras

In martie 2013, orasul Olympia din Washington, Statele Unite ale Americii a intrat intr-o criza, dorind sa gaseasca urgent un barbat care se plimba prin oras cu o carabina. Politia a primit informatia de o fata adolescenta care le-a spus ca a vazut un barbat cu o masca de ski pe fata, purtand cu el o arma. Acest lucru, i-a facut pe politisti sa inchida trei scoli din zona si sa creeze o mare panica in randul localnicilor.

Autoritatile au petrecut ore intregi cercetand zona si trimitand elicoptere pentru a-l gasi pe barbat. Un elicopter l-a gasit primul, dar de la o distanta atat de mare nu isi puteau da seama ca ceea ce vedeau, de fapt, era un barbat cu o helanca si palarie, purtand cu el o umbrela.

Bietul om isi vedea de treburile lui din acea zi, gandindu-se, probabil de ce un nenorocit de elicopter il urmareste cat el incearca sa-si vada de viata. La un moment dat, acest lucru l-a deranjat atat de tare, incat i-a si facut semn elicopterului cu umbrela, lucru care cu siguranta nu a ajutat prea mult la neintelegere.

 

Elicopterul l-a urmarit pana acasa, unde politia i-a batut la scurt timp la usa. Ceea ce a urmat a fost probabil una dintre cele mai ciudate si incomode discutii din istorie, cand Tipul-cu-umbrela si politistii si-au dat seama ce se intampla, de fapt. Departamentul de politie Olympia a inceput apoi sa explice tuturor cetatenilor ca lucrurile nu sunt asa rele, de fapt, ba chiar din contra, ca totul a fost doar o mare neintelegere. Purtatorul lor de cuvant a incercat sa se scoata, explicand ca toata aceasta neintelegere s-a dovedit a fi un exercitiu bun de antrenament. Intr-adevar, ce exercitiu ar putea sa fie mai bun decat sa alegi un simplu pieton de pe drum si sa-l urmaresti ca pe un potential criminal in masa si sa-l tratezi ca atare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *