Cum sa iti pastrezi intreaga familie activa

Intr-o lume in care predomina se pare viata sedentara, cand lucram si ne distram din fata unui laptop sau a altor gadget-uri este destul de greu sa mai gasesti atractie in anumite activitati. Uitam ca avem nevoie de miscare fizica, ca avem nevoie de sport.

La actiune cu intreaga familie

Pentru ca avem nevoie de stimulente intreaga familie ar putea fi face parte la anumite activitati. Iata cateva simple idei pentru asta:

  • Preferati sa iesiti cat mai des in natura. Mai ales pe timp de vara preferati sa aveti cat mai multe iesiri la padure sau in orice spatiu cu verdeata. Nu trebuie sa fie o corvoada ci mai degraba un motiv de joaca. In timp ce copii se joaca adultii ar putea servi o portie de ras si un gratar.
  • Sport impreuna. Ar fi momentul sa insuflati celor mici ideea de sport si nevoia pentru asta. Asa ca puteti alege un program la o sala de fitness unde de regula exista concomitent si programe pentru copii. Inotul este si el o activitate ce lucreaza toti muschii si este si relaxant la orice varsta asa ca nu dati inapoi de la a invata ceva nou.
  • Inlatura cat mai multe electrocasnice de genul televizoarelor cel putin in camera comuna. Nu aveti neovie de o distragere constanta de acest gen asa ca preferati sa aveti mai degraba o  banda de alergat sau jocuri de grup care sa nu implice un laptop sau orice alt gadget.
  • Implicare in treburile casei. Contrar a ceea ce unii cred chiar si specialistii recomanda ca orice copil sa aiba implicare in familie si in treburile din casa. Asa ca la orice varsta ar fi pune-l sa te ajute in bucatarie sau la orice. Dar fa din asta si ceva distractiv. Cum suna o reteta de dulce in fiecare saptamana ca un ritual al casei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *