Cum sa nu uiti de cei dragi

In lumea moderna uitam sa tinem legatura cu cei din jurul nostru. Ne cufundam in rutina si munca de zi cu zi incant trec perioade destul de lungi pana cand sa reluam o legatura cu un prieten vechi. Si nu din rautate sau pentru ca asa ne propunem ci pentru ca uitam. De aceea din nou tehnologia lucreaza in numele nostru. Doi tineri romani au dezvoltat ceea ce se numeste acum “Favorites”.

O astfel de aplicatie colecteaza date din randul acelor numere trecute in lista de favorite. Asta inseamna ca se monitorizeaza cat si cand vorbesti cu respectivii, cate mesaje se trimit, la ce distante de timp, de la telefoane la mesaje un soi de raport. In functie de aceste valori poti sa iti setezi sa nu treaca mai mult de o saptamana sau o luna pana cand sa iti suni un client sau un prieten. E ca si cand cauti constanta si echilibrul in viata.

O astfel de aplicatie a ajuns rapid in topul acelor inventii ce merita atentie si apreciere. Astfel ca in editia 2013 a “How to Web” a ajuns pe lista de finalisti. Dar desi cu un inceput promitator cei doi care au pus bazele unei astfel de aplicatii- Octavian Dumitrescu si Victor Miron- se gandesc sa colaboreze cu un psiholog care sa aduca o mai mare deschidere la public a aplicatiei “Favorites”. Oamenii nu inteleg poate substratul acestui lucru insa o izolare din punct de vedere social aduce la fel de multe probleme ca si orice alta problema de sanatate. S-a dovedit prin numeroase studii faptul ca ruperea relatiilor sociale si mai ales cu cei dragi, din familie reprezinta un risc de a dezvolta probleme de inima, de a avea o imunitate mai scazuta de unde si expunerea unor diverse aspecte medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *