Cum sa slabesti cand dietele iti dau batai de cap

Impunandu-ti sa slabesti este poate una dintre cele mai dificile misiuni pentru care lupti. Si cu factorul psihologic care sa vina cu aport in asta cu cat iti impui mai mult cu atat esti mai tentat sa mananci. Sa gusti nu se aplica si autocontrolul va balansa in defavoarea ta. Cum sa mai reusesti sa slabesti cand totul pare fara capat? Micul secret consta in investitia pe care o faci pentru tine. Termogeneza este raspunsul.

Ajungandu-se la concluzia ca un grad de confort pentru organismul tau este echivalent cu lipsa de grija pentru a se stimula ai tendita sa te ingrasi. Se intampla adesea iarna cand consideri ca lipsa de miscare si ideea in sine de a petrece mai mult timp in casa la caldura duce la acumularea de kilograme. Este adevarat insa in acelasi timp este organismul tau care obisnuit cu caldura nu va trebui sa mai produca “pe cont propriu”.

Pe acelasi principiu lucreaza si termogeneza. Cu ideea ca scazand temperatura la care este supus organismul acesta va arde mai multe grasimi, calorii pentru a putea reveni la o temperatura de confort. O accelerare de moment am putea spune care nu va afecta organismul caci totul este de o precizie absoluta. Este o metoda pe care multe din saloanele de infrumusetare si spa-urile o adopta pentru ca ajuta laq pierderea unor kilograme.

Insa, la fel ca multe alte metode in acest sens termogeneza nu se aplica celor cu obezitate morbida si vine cu necesarul de asociere cu un stil de viata sanatos, cu o oarecare dieta impusa. Si daca nu vrei sa te streseze gandul de dieta caci suna restrictiv inca de la bun inceput, incearca sa te bazezi pe autocontrol, pe ideea ca poti sa alegi. Pofta de duminica sau de sambata este ziua in care iti permiti sa consumi ceva dulce, ceva ce sta in categoria de aliment mai putin sanatos pentru aportul de vitamine si minerale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *