Cum sa te apropii de copilul tau

Daca iti doresti sa adaugi cateva lucruri pozitive la setul de ”parenting”, atunci inseamna ca iti doresti cu tarie sa schimbi anumite lucruri din familia ta. Implementarea unor sfaturi parentale pozitive poate fi o metoda solida pentru a aduce cat mai multa fericire in casa ta iar acest lucru va intari emotional bunastarea copilului tau dar si a familiei.

Majoritatea oamenilor obtin cunostinte despre cresterea copiilor de la oamenii din jur sau din propria copilarie. In consecinta, cand devin parinti, repeta pattern-uri de interactiune din copilaria lor care pot fi nepotrivite pentru proprii copii. Mai rau, isi cearta copiii cu fraze pe care parintii lor obisnuiau sa le foloseasca, si despre care s-au jurat ca nu le vor folosi cu proprii copii.

Ce trebuie sa faci pentru a-i oferi o educatie cat mai buna?

Acorda-i copilului atentie pozitiva in timp ce iti petreci timpul cu el. Petrece-ti timpul impreuna cu copil tau, oferindu-i tota atentia de care are nevoie; planifica activitati distractive impreuna cu intreaga familie, oferindu-le acestora o excursie inafara locului in care cresc, in scopul de a-si exitinde orizonturile- cum ar fi muzeele, parcuri, plaje, excursii sau o plimbare la munte. De asemenea, ar trebui sa iti incurajezi copilul prin imparatsirea unui interes real cu el, pe care copilul tau il are.

Incurajeaza comunicarea pozitiva. Vorbeste CU copilul tau si evita sa vorbesti CATRE el, si i-ati destul timp pentru a asculta ceea ce are de zis acesta. Indeamna-ti copilul sa iti povesteasca totul despre probleme pe care le are, si incearca sa asculti orice iti spune copilul tau legat de problemele pe care crede ca le are. Organizeaza-ti timpul astfel incat, sa iti ramana timp si pentru a sta de vorba cu copilul tau, pentru a afla prin ce dificultati trece sau ce probleme a intampinat in timpul zilei.

Arata-i dragostea prin actiuni zilnice, deoarece acest lucru ii va permite copilului tau sa vada ca il iubesti si ca iti pasa de el. De asemenea, nu uita sa-l imbratisezi atat in zilele bune cat si in acelea in care i-a mers mai greu.

Cresterea unui copil este considerata una din cele mai dificile responsabilitati ale adultului. Si pentru care omul are cea mai putina pregatire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *