Cum sa te pastrezi suplu de sarbatori

Glumele despre numarul de kilograme ce se acumuleaza dupa sarbatori nu sunt simple glume de fapt. Acestea ascund marele adevar despre modul in care nu stii sa te pastrezi. Poate ca este de la sine inteles ca vei adopta extremul dupa ce ai tinut post si mai ales in timpul sarbatorilor cand atat de multe zile parca ne concentram numai pe mancare si bunataturi.

Te vei gandi ce sanse ai sa te mentii la un nivel satisfacator cand ai de infruntat atat de multe delicii si pofte. Iata cateva sfaturi:

  1. Mananca ce poftesti insa nu umple farfuria pana la refuz. Cand ai o masura in toate ai mai multe sanse sa te mentii totusi la un anume nivel.
  2. Alege-ti o zi si un moment de rasfat. Pentru ca daca cele 3 mese ale unei zile plus gustarile inseamna toate aceeasi mancare grasa si plina de carbohidrati si asa mai departe ai triple sanse sa te ingrasi mai mult decat ti-ai dori si sa aduni centimetri dupa centimetri in talie cel putin. Asa ca alege spre exemplu ca masa de dimineata sau cea de pranz sa fie ospatul tau fara egal cand iti permiti sa mananci orice. Pe urma insa vizeaza regula vietii sanatoasa ce o aveai si pana acum.
  3. Nu termina o portie. Se stie ca sunt si acele gazde care efectiv parca nu te lasa sa traiesti pana cand nu reusesc cu insistenta lor sa te faca sa mai consumi cate ceva. Insa nu te obliga nimeni sa termini portia imensa ce o ai in farfurie asa ca degusta si limiteaza-te la atat.
  4. Alege o tinuta care sa nu iti permita sa te ingrasi prea tare. Asa ca alege blugi stramti spre exemplu care sa nu te lase sa mananci prea mult pentru ca simti imediat un surplus la masa.

Si pentru ca si cantitatea de alcool ar putea sa fie mai mare decat de obicei si asta te face sa consumi mai multa mancare inlocuieste la momentul potrivit sampania pe care o bei cu apa minerala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *