Cum sa treci cu brio de un interviu

Pentru fiecare dintre noi momentul angajarii reprezinta un punct de reper in viata. Este acel moment care deschide noi oportunitati, care ne pune in valoare, care ne da sansa de a ne arata potentialul. Este practic primul pas in cariera insa pana acolo va trebui sa treci cu brio de un interviu.

Pentru cei la primele experiente de gen interviul va fi ca si cand te testezi din toate punctele de vedere. Trebuie sa arati ceea ce stii, sa fii rabdator si calm si nu numai. Cum faci ca totul sa iasa perfect? Uitandu-te in oglinda te gandesti cum ai vrea sa impresionezi pe cel din fata ta insa de multe pri te pierzi in detalii si emotiile isi fac mai mult loc decat ar trebui; totul se va rasfrange in atitudine si comportament si de multe ori ai de pierdut din cauza aceasta.

Desi o pregatire in acest sens ar fi indicata nu este singura parte care sa iti garanteze succesul. Mai mult fiind vorba despre posibile intrebari din partea posibilului angajator tu sa fii cu cuvintele pregatite totul porneste de a gandi limpede, fara emotii, de a te stapani. Increderea in sine este in plan psihologic ceea ce ne determina sa ne fastacim, sa ne pierdem caci constientizam ca nu avem sanse. Astfel ca inarmeaza-te cu mult calm.

Zambeste. Gandeste-te cum ai vrea tu ca cineva sa se prezinte in fata ta. O fata crispata sau timorata iti da clar de inteles de la bun inceput ca nu te vei putea baza pe acea persoana pentru relatii cu clientii de exemplu. Insa indiferent de job vei lucra si cu alte persoane din cadrul firmei deci comunicarea si adaptabilitatea conteaza.

Nu in ultimul rand pe langa CV-ul tau complet ai grija la ticuri si la cum te imbraci. Decent in primul rand si fa exercitii de “stopare” a ticurilor, de la a-ti framanta degetele la jocul cu parul. Gaseste o imagine care stocata in mintea ta te va relaxa din punctul acesta de vedere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *