Cum scapi de mahmureala

Cine nu a trecut cel putin o data prin nebunia unei seri de bautura, cand servesti parca fara numar pahare parca nu a trait in adevaratul sens al cuvantului. Si totusi nimeni nu apreciaza la fel de mult efectele de dupa cand mahmureala da batai de cap. Cand totul se invarte in jurul tau, cand durerile de cap sunt inevitabile si greu de suportat nu ai alta optiune decat sa te odihnesti. Daca poti pentru ca a doua zi de cele mai multe ori inseamna zi de munca.

Unii spun ca efectul de mahmureala trece pe acelasi principiu, de a servi un pahar de bautura caci “cui pe cui se scoate”. Altii spun ca ar trebui sa se evite apa caci te vei imbata mai repede. Una peste alta cateva bauturi insa fara alcool te pot scoate din impas. Iata ce trebuie sa servesti:

  • Ceaiul este esential. Poti opta pentru cei verde pentru ca este un antioxidant bun, pentru cel de menta care calmeaza stomacul sau de tei pentru a te simti mai bine. Oricum ar fi ceaiul este benefic pentru ca te rehidrateaza. Se stie ca unul din efectele pe care organismul le va simti din cauza alcoolului este deshidratarea si efectele ce vin de dupa.
  • Zeama de varza murata. Sau muraturile. Pe langa faptul ca sunt sarate si te vor ajuta sa simti nevoia de apa, te vei hidrata mai bine acestea contin si saruri si minerale pe care le-ai pierdut din cauza consumului de alcool, de care organismul are nevoie zilnic pana la urma.
  • Apa de cocos. Poate ca nu te-ai fi asteptat la asta insa te hidrateaza si in plus contine o cantitate mare de potasiu, mai mult chiar decat bananele, cea ce din nou te va ajuta sa treci peste mahmureala.

Nici sucul de rosii nu este de neglijat, in functie de preferintele fiecaruia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *