Cum stai cu trezitul de dimineata?

Daca nu esti genul de om matinal este cert ca vei ajunge in punctul in care vei uri la propriu orice clipa de dimineata. Alarma suna frenetic insa tu nu te poti trezi efectiv din somnul care te doboara. Trebuie sa stii ca exista trucuri care te ajuta oarecum sa te pacalesti daca este cazul. Iata cateva dintre acestea:

  1. Uneori si un minut face diferenta si cu cat te vei stradui mai mult sa faci asta cu atat iti vei da seama mai mult si mai bine ca exista la mijloc un caz fericit cand iti castigi timp extra. Asa ca nu se mai pune la indoiala ca ar trebui sa te trezesti dimineata pentru ca ai motive pentru asta! Pe masura ce zilele trec cu cateva minute mai repede sa te trezesti inseamna o strategie ce te duce pana la punctul dorit.
  2. Fa o rutina din asta. Cel  mai usor sa te obisnuiesti cu rutina de dimineata devreme este sa repeti schema. Mai greu este cu cei care au un program haotic asa ca tinand cont de asta nu te sfii sa faci acelasi lucru in fiecare zi. Poate ca la inceput chiar si un weekend ar trebuie sa se defineasca astfel pana cand lenea de dimineata nu te mai caracterizeaza.
  3. Pentru momentul in care te ridici din pat tine cont sa ai la indemana ceva calduros precum un halat comod. Asta te va ajuta sa fii in elementul tau inca de la primul minut cand te ridici din pat, ceea ce face sa nu regreti trezitul.
  4. Nu lasa ceasul/alarma la indemana. Pare usor sa dai snooze doar ca la un moment dat te-ar putea fura somnul cu tot cu alarma. Asa ca decat sa amanai la nesfarsit acest proces cel mai bine este sa tii cont de locul in care plasezi ceasul si anume acolo unde implica sa te ridici din pat pentru a inchide ceasul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *