Cum te relaxezi

Ai auzit cu siguranta de zeci de metode menite chipurile sa te relaxeze. Insa nu pentru toata lumea aceeasi metoda este cu acelasi rezultat. Desigur, ai nevoie si de o stare aparte. Conteaza timpul tau si energia pe care o ai pentru a depune un efort pentru starea de relaxare pe care ti-o doresti.

Din sirul de metode de relaxare pe care sa contezi se numara:

  1. Masajele. De orice fel ar fi ele sunt cele care te relaxeaza. Plus ca tu nu vei depune efort deloc. Insa ai nevoie de ceva investitie pentru asta. Fie ca este vorba de un masaj anticelulitic, de un masaj clasic sau chiar cel medical acesta este in masura sa iti detensioneze muschii si sa iti ofere o stare de bine. Iti induce si somnul si asta este un alt semn al faptului ca isi exercita asupra ta efectele sale benefice.
  2. Sauna sau piscina. Sunt locuri in care multi cred ca tine numai de distractie si socializare. De fapt sunt locuri care aduc un plus pentru starea pe care o ai tu, psihic vorbind, cat si organismul tau, fizic vorbind. Asadar, elimini toxinele, daca te relaxezi in piscina apa iti preia mare parte din greutate asa ca vei simti o stare de eliberare din start. Indiferent ce cale optezi efectele sunt pe masura insa depinde de fiecare in parte si ce preferinte are.
  3. Sportul este benefic si el. Acesta elibereaza in organism endorfine, hormoni ai fericirii asa cum se mai numesc. Dincolo de asta sportul iti lucreaza toti muschii si imbunatateste ritmul de respiratie si nu numai. Stiai ca in momentele tensionate ai nevoie de respiratie profunda pentru a stapani efectele?
  4. Muzica face si ea parte din aceasta lista, fiind acea activitate pasiva de altfel care te poate relaxa daca nevoia ta este aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *