De ce ar trebui sa citesti zilnic

Cand ai citit ultima carte sau o revista? Daca te numeri printre persoanele care nu au un obicei in a citi, trebui sa stii ca iti scapa ceva: cititul are o multime de beneficii pentru creierul tau.

Afla care sunt aceste beneficii

Stimulare mentala. Studiile au demonstrat ca actiunea de a citi incetineste procesul de degradare mentala si poate preveni afectiuni ca Alzheimer sau dementa, deoarece iti tine creierul intr-o continua activitate. La fel ca orice alt muschi din corpul tau, creierul cere exercitiu pentru a fi sanatos si puternic, asa ca celebra fraza ”use it or lose it” ar trebui sa devina un nou motto pentru multi dintre noi. De asemenea, jocuri ca puzzle, scrable sau sah ar putea sa iti dezvolte activitatea cerebrala.

Reducerea stresului. Indiferent de cat de mult stres ai la locul de munca, in viata personala sau in evenimentele care se petrec zi de zi in viata ta, totul poate sa dispara daca incepi sa citesti. Cititul relaxeaza, si te ajuta sa te transpui in poveste si in viata personajului, asa ca in acest mod, poti uita de stresul cotidian.

Stiinta. Tot ceea ce citesti iti umple capul cu noi informatii si nici nu vei sti cand anumite lucruri pe care le-ai citit iti vor fi necesare. Cu cat ai mai multe cunostinte, cu atat vei fi mai bine ”echipat” in fata unor anumite situatii.

Imbunatatirea vocabularului. Cu cat citesti mai mult, cu atat afli mai multe cuvinte, care poate nu iti erau atat de cunoscute, iar in acest fel, aceste noi cuvinte vor intra in vocabularul tau de zi cu zi. De asemenea, cititul este perfect daca iti doresti sa inveti noi limbi straine. Deoarece inveti cuvinte noi in limba ta, vei fi mult mai capabil sa folosesti cuvinte intr-un anumit context, iar acest lucru iti va imbunatati fluenta cu care vorbesti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *