De ce este necesar sa bei 2 litri de apa pe zi

“Pentru sanatatea dumneavoastra consumati cel putin 2 litri de apa pe zi”. Un mesaj destul de cunoscut, un mesaj care parca te streseaza si ajungi sa te gandesti daca chiar este adevarat sau pur comercial. De fapt nu este un mit ci po realitate si numai cantitatea de apa difera de la caz la caz insa este adevarat si corect spus ca avem nevoie de atat de multa apa.

Si pentru a intelege mai bine necesarul de apa in fiecare zi iata care este actiunea si avantajul acesteia pentru intreg organismul tau:

  1. Te ajuta sa iti mentii temperatura corecta. Fluctatiile de temperatura si implicit ceea ce tine de starea pe care  o ai tine si de lipsa apei la un nivel corespunzator. Asta pentru ca corpul tau se va chinui sa ajunga la o temperatura optima si la un echilibru ori asta aduce frisoane sau stari de cald.
  2. Ajuta digestia. Iti dai cu siguranta seama care este diferenta intre o stare de bine cand bei apa si modul in care inghiti alimentele fata de cazurile in care asta nu se intampla. Pana si a mesteca, a inghiti, a manca efectiv inseamna un caz mai dificil.
  3. Pastreaza greutatea optima. Daca bei apa in timpul mesei ajuti oarecum si cand vine vorba de caloriile consumate. Asta pentru ca apa nu contine calorii si te ajuta sa nu iti incarci stomacul cu prea multa mancare, implicit avand portii mai mici sa nu exagerezi cu mancatul si sa te pastrezi la un nivel echilibrat din punct de vedere al greutatii.
  4. Functionare normala a rinichilor. Sunt cei care au nevoie de apa fara doar si poate, cei care iti filtreaza toxinele, deci de la sine inteles ca trebuie sa ii pastrezi sanatosi, ca mai toate organele de altfel.

Si sunt deja suficiente motive pentru care apa este necesara organismului si mai mult decat atat este cea fara de care nu poti trai. Asta spune tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *