De ce sa sarbatoresti Dragobetele

24 februarie. La scurt timp dupa comerciala sarbatoare a indragostitilor de la americani romanii au si ei sarbatoarea dragostei. Sunt multe povesti despre asta. Se spun multe si se cred prea putine, mai ales ca majoritatea povestilor de acest gen vin din timpuri stravechi. Dar ai avea toate motivele sa sarbatoresti aceasta zi, cel putin din purul fapt ca tine de traditia si cultura romaneasca.

Motive sa sarbatoresti de Dragobete

Sunt multi care spun ca nu au nevoie de o zi anume pentru a sarbatori iubirea. Ei bine, iata alternativa. Pentru ca Dragobetele inseamna de fapt un soi de mix intre sarbatoarea dragostei si cea de natura, de venirea unui nou sezon, cel ce readuce la viata ta. Da, da primvara.

Sarbatoreste Dragobetele pentru ca tine de o chestiune pur culturala. Asta ne defineste, asta ne face sa fim noi ca nimeni altii. Ati mai auzit in alte parti, straini care sa sarbatoreasca ceva al nostru? Nu, numai noi suntem buni copiatori si preferam sa luam totul din exemplul cultural al altora. Asa ca iata un motiv in plus, acela de a fi unic pana la urma.

Sarbatoreste pentru ca nu este nimic comercial in asta. Sau poate ca nu inca, ce mai conteaza. Daca de Ziua Indragostitilor chipurile se vand inimioare si se fac declaratii de dragoste cu duiumul iata ca acum nimeni nu face asta. Nu te simti nici marca obligat de circumstante pentru a cumpara cine stie ce cadou doar pentru ca asa e trendul. E ceva mai pur, mai placut. Asa ca da, eu as face asta.

Desi nu este un concept prea larg intalnit se spune ca Dragobetele saruta fetele, vorba din popor. Asa ca ce ne costa sa fim mai autentici si punem mai mult accent pe traditie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *