De ce se lasa oamenii de fumat?

Fumatul nu face bine. Asta o stim cu claritate si demonstrativ. Insa pe cat de simplu poti afirma ca fumatul este daunator si sa constientizezi asta pe atat de greu este concret sa te lasi de fumat, mai ales dupa ce te-ai lasat purtat in mrejele acestui viciu. Si totusi ajungi in puncte critice in care iti dai seama ca ar trebui sa te opresti. De ce se lasa oamenii de fumat?

Poate ca surprinzator pentru ceea ce ai crede oamenii se lasa de fumat pentru ca in timp se uratesc. La propriu! Fumatul afecteaza si cand vine vorba de aspectul fizic, estetic. Mai ales cand se atinge pragul de 30 de ani. Cele mai comune aspecte invocate se leaga de ingalbenirea dintilor, de respiratia specifica a unui fumator, de riduri si unghii galbene insa si tenul pare ca ajunge sa capete o tenta pamantie, maronie. E ca si cand te-ai intoxica de tutun.

Ce pare surprinzator este ca in randul fostilor fumatori nu au primat aspectele legate de sanatate ci cele ce tin de aspect. Culmea, campaniile anti-fumat vizeaza de fapt prima categorie de aspecte. Sa fie insa oare asta si un punct ce tine de maturitate? Caci tanar fiind te crezi invincibil si nu iti pui problema ca sanatatea sa fie afectata. In timp insa ne dam seama ca trebuie sa conservam si frumusetea si mai ales cand ajungem in jurul varstei de 30 de ani observam primele riduri si efecte accentuate a ceea ce inseamna rezultatul nociv al fumatului.

Una peste alta sa te lasi de fumat ar putea fi o corelatie cu bugetul. Fa un simplu calcul si iti vei da seama cati bani pierduti se duc pe un viciu care nu te ajuta cu nimic. Nu te face mai destept, nici mai frumos, nici mai intelept poate doar cool cand in randul prietenilor te lasi purtat de “trend”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *